Redactie
Redactie Mama 8 jun 2018

Ruim je kledingkast op!

Als je voor een uitpuilende kledingkast staat en je denkt: ‘Wat moet ik aan?!’ Dan is het tijd om je kledingkast eens op te ruimen!

Het kost wel even wat tijd en moed om je kledingkast op te ruimen, maar wat voelt het goed als je het gedaan hebt! Je hebt ineens orde en overzicht. Dus uren dubben voor je kledingkast, is er ook niet meer bij. Je ziet in één oogopslag welke basics je hebt en welke kledingstukken goed met elkaar matchen.

Starten

Als je echt je kast op wilt ruimen, ben je daar wel iets langer dan een half uurtje aan kwijt. Plan echt een middagje in. Zorg dat je alle benodigdheden bij de hand hebt. Grote vuilniszakken, kleerhangers, een spiegel en voor advies over twijfelgevallen een vriendin.

Wegdoen

Als je startklaar bent, begin je met het uitzoeken van je kleding. Welke kleding kan meteen de vuilniszak in omdat ze verwassen, gewoon oud of kapot zijn? Heb je sommige dingen al twee jaar niet gedragen, doe die dan ook in de zak. Twijfel je, pas het kledingstuk dan en laat het aan je vriendin zien als je het zelf niet goed weet.

Tip van de redactie: bedenk een goed doel voor je afgedankte kleding, dat maakt het een stuk makkelijker iets weg te doen. Je maakt er namelijk weer iemand blij mee!

Herinnering

Alles dat je niet meer past, leg je op een hoop. Ook kledingstukken met prijskaartjes er aan, want die ga je toch echt nooit meer passen! Kleding die uit de mode zijn, kunnen net zo goed weg. Het argument dat het vast ooit wel weer ‘in’ wordt, gaat niet op. Als het weer in de mode komt, is het toch altijd op een net andere manier. Wil je kleding niet weggooien omdat er te veel herinneringen aan zitten? Maak dan een klein stapeltje en leg het helemaal op de bovenste plank.

Repareren

Je zult in je kledingkast ook kleding tegenkomen die je al een tijdje niet draagt omdat er knopen missen, zomen los zitten enzovoort. Leg deze op een hoop en repareer ze als je tijd hebt. Dit geldt ook voor kleding met vlekken die nodig eens naar de stomerij moet. Merk je na een maand dat de stapel er nog steeds ligt? Gooi dan met gerust hart deze stapel weg, want dragen doe je de kleding toch niet meer.

En weer inruimen

Na al die opruimwoede is het tijd om de boel weer in te ruimen. Deel je kast logisch in. Draag je naar je werk andere kleding dan als je vrij bent, maak daar dan een splitsing in. Als je toch bezig bent, kun je je uitgaanskleding of avondkleding ook een aparte afdeling geven. Maak verder een scheiding in basics, mode-items en accessoires. Dat maakt het maken van combinaties een stuk makkelijker en sta je minder lang met je handen in het haar voor de kast.

Reageer op artikel:
Ruim je kledingkast op!
Sluiten