Marleen Staal
Marleen Staal Mama 8 oktober 2018

10 Apps die elke nieuwbakken moeder goed kan gebruiken

Google is je beste vriend sinds de kleine spruit er is. Lang leve technologie tijdens jouw slapeloze nachten. Maar behalve de good old online vraagbaak, zijn er ook talloze apps die niet op je telefoon mogen ontbreken als moeder. Een greep uit de collectie in de app store.

Je verdrinkt al genoeg in de stroom aan informatie over de do’s en dont’s over het moederschap. Dus helpen wij je op weg en selecteerde de ideale apps waar je écht wat aan hebt als je het even niet meer weet. Het moederschap is een jungle, deze apps zijn jouw Tarzan. Ofzo.

EHBO Rode Kruis

Dit zal je zorgen niet wegnemen, maar een ongeluk zit in het kleinste babykamerhoekje. Je moet hier natuurlijk niet aan denken, maar op een crisismomentje zelf zul je zien dat je niet eens maar logisch kán denken vanwege de stress of paniek. Dan is de EHBO-app van het Rode Kruis een handig hulpmiddeltje. Een brandwond, een verslikking of ben je bang dat je kleintje iets giftigs heeft ingeslikt? Dan weet jij wat je moet doen.

App Store

Play Store

White Noise Baby

Als slaapliedjes en het vierde rondje in de kinderwagen niet helpen, dan is jouw rusteloze baby misschien wel gebaat bij white noise. White noise is een zachtjes ‘lawaai’ (denk aan het gezoem van een afzuiger of stofzuiger) dat constant aanstaat. Andere geluiden worden hiermee geneutraliseerd, zodat jouw baby alleen nog het toonloze geluid hoort. Dat heeft een geruststellend effect, het doet je kleintje denken aan zijn tijd in de baarmoeder. Dus valt -ie zo in slaap.

In de White Noise Baby app vind je heel veel van dit soort geluiden. Je kan de tijd instellen en je vindt er talloze tips.

App Store

Play Store

YourAppic

Een babyboekje, hoe leuk is dat voor later? Alleen zie je er misschien tegenop om elke dag in de weer te zijn met pen en papier. YourAppic is een digitaal babyboekje waarin je alles – en met alles, bedoelen we echt ALLES – kan bijhouden. Van foto’s en audiofragmenten tot sprongetjes die je baby maakt en je die heel makkelijk kan tracken. YourAppic kost € 2,50 en daarvoor krijg je toegang tot de app en twee inspirerende opdrachten per week.

App Store

Play Store

My Medela

Geef je borstvoeding of ben je van plan dat te geven? Dan weet je (of dan zul je dat merken) dat dit niet alleen lichamelijke energie kost, je moet ook goed timen en plannen. Een beetje hulp is dan wel fijn. Om niet elke minuut met kraamzuster of de huisartsenpost aan de lijn te hangen, kun je ook My Medela raadplegen. Met deze app krijg je niet alleen tips, je kan ook de activiteiten van baby bijhouden en 24 uur per dag een borstvoedingsdeskundige vragen om advies.

App Store

Play Store

Dormi – Baby monitor

Hoewel er in menig babykamer (nog steeds) een babyfoon te vinden is, is dat anno 2018 allang niet meer nodig dankzij onze handige smartphones. Alle functies die je hebt bij een gewone huis-, tuin- en keukenbabyfoon vind je ook terug in Dormi. Het werkt vanaf een afstandje en je kan heel makkelijk verbinding maken met WiFi of je mobiele data. En handig: ook je partner kan de app installeren, zodat je lief een oogje in het zeil kan houden als jij even ein-de-lijk een keertje kan douchen.

Play Store

Dunstan Babytaal

Wat wil jouw kleintje nou eigenlijk zeggen als -ie voor de zoveelste keer huilt? Deze app helpt je de huiltjes te leren herkennen. Zodat jij het uiteindelijk helemaal op eigen houtje kan. Zie het als een klein duwtje in de goede richting als je weer eens met je handen in je ‘net uit bed’-haar zit.

App Store

Play Store

Kraamzus

Je kan er heel veel aan hebben: de kraamzuster. Alleen staat zij niet altijd tot je beschikking. En na een tijdje verlaat ook zij het huis en moet je alles zelf cheffen. De app Mijn Kraamzus geeft net een beetje meer informatie als je het even niet weet.

Play Store

Oei ik Groei

Het bekende boek uit 1991 is nog steeds een hit onder jonge ouders. Tegenwoordig heb je ook een bijbehorende app, handig in ons digitale tijdperk. Je houd alle sprongetjes bij, krijgt een seintje als er weer eentje aan zit te komen. De app houdt heel handig alle mentale veranderingen en andere ontwikkelingen bij.

App Store

Play Store

Baby Luna (babyfoon)

Nog een babyfoon-app, want dan kun je zelf kiezen welke je het fijnst vindt. Baby Luna werkt net zoals elke babyfoon. Hij waarschuwt je als je baby wakker is en houdt alles bij wat je baby in zijn bedje doet. Met audio- en videostreaming.

App Store

Aimee’s Babies Baby Massages

Wat baby’s en moeders gemeen hebben? Ze houden wel van een goede massage op zijn tijd. Maar ja, waar begin je? Met de Aimee’s Babies Baby Massage app. Met handige tips en tricks leer je hoe je van jouw onrustige baby een vrolijke lieverd maakt. Stap voor stap word jij een pro in het geven van baby massages. Fijn te weten: de app is gemaakt door een pediatrische ergotherapeut en gecertificeerde ‘new born’ massage instructeur met meer dan 12 jaar ervaring.

App Store

Reageer op artikel:
10 Apps die elke nieuwbakken moeder goed kan gebruiken
Sluiten