Redactie
Redactie Lifestyle 8 jun 2018

10 geluksmomentjes die iedere moeder herkent

Je kent het wel: het hele huis ligt vol speelgoed, je kind is hyper en je voelt je een tikje gespannen.. Gelukkig zijn er ook ontelbaar veel momenten dat je kind voor een big smile op je gezicht zorgt. Wij hebben tien geluksmomentjes voor je op een rijtje gezet!

1. Een onverwachte knuffel of kus
Het ene moment zit hij nog aandachtig naar zijn favoriete cartoon te kijken; het volgende moment loopt hij naar je toe en geeft je een knuffel. Smelt!

2. Als je kind een kunstwerk voor je gemaakt heeft
Je kind is al de hele middag in de weer en heeft speciaal voor jou een tekening gemaakt . Vol trots kijk je naar twee ‘poppetjes’ en een zonnetje in de hoek. “Mama, kijk”, zegt hij. Kippenvel, wat een kleine Picasso!

3. Je kind valt in slaap in je armen
Nee, hij is echt nog niet moe. He-le-maal niet! Slapen is dan ook uit den boze want er moet gespeeld en ontdekt worden. En… Nog geen tien minuten later valt hij tegen je aan in slaap.

4. De slappe lach van je kind
Elke moeder kent het wel: dat warme gevoel dat je krijgt wanneer je kind de slappe lach heeft. De tranen stromen over zijn wangen, hij komt niet meer bij. Jij lacht net zo hard met hem mee!

Tip! Lachen is hartstikke gezond, wist je dat? Wij leggen je uit waarom. Smile! »

5. Als hij je herinnert aan wat écht belangrijk is
Stress op je werk, een stapel wasgoed waar je niet doorheen komt en overleven op drie uur slaap. Wat er ook aan de hand is, zodra die kleine armpjes zich om jou heen slaan, is de rest van de wereld niet meer belangrijk.

6. De wereld ontdekken
Vol verwondering naar een vogel staren of de douchestraal proberen beet te pakken; je kind is de wereld aan het ontdekken! Wat is dat heerlijk om te zien, met kinderlijk enthousiasme zet hij alle – voor jou – doodgewone dingen weer in een nieuw daglicht.

7. Een luie zondagochtend in bed
Je moet nog 101 dingen doen, maar voor nu is het moment even perfect. Met zijn pyjama aan en zijn rommelige haartjes ligt je kind tussen jou en je partner in. Dolgelukkig is hij en om eerlijk te zijn; jij ook! Konden jullie maar voor altijd zo blijven liggen.

Tip! Willen je kinderen buiten spelen? Wij hebben daar leuke tips voor! Lees het artikel  ‘Buitenspelen: 7 spelletjes’ »

8. De VIP-behandeling
Ben je het ene moment nog gewoon ‘de buurvrouw’, zodra je de deur binnenstapt, krijg je een koninklijk ontvangst van je kind. Hij is onvoorstelbaar blij om je te zien, elke dag weer. En jij andersom natuurlijk ook! Jullie band is one of a kind.  

9. Wanneer je kind zichzelf groot en volwassen voelt
“Zelluf doen!” In jouw ogen is je kind nog altijd je kleine man, maar hij vindt zichzelf al oud en wijs. Zelf zijn jas pakken of vol overtuiging zijn mening delen; voor je het weet is hij helemaal zelfstandig.

10. Je kind en je partner samen zien
Laten we eerlijk zijn: iedere mama wordt gelukkig van het zien van haar man en kind bij elkaar. Als ze met elkaar spelen, als je ziet dat je man hem een kus geeft voor het slapengaan.. Niets is mooier!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
10 geluksmomentjes die iedere moeder herkent
Sluiten