10 leuke spelletjes om met je 6 maanden oude baby te doen

Doe jij het liefst de hele dag niets anders dan spelen met je baby? Dat snappen wij. Toch is het soms lastig om weer een nieuw spelletje te verzinnen, vooral als je baby zes maanden is en zelf nog niet zo heel veel kan. Redding is gelukkig nabij, want wij zetten tien leuke spelletjes voor je op een rij.

Samen spelen is leuk en gezellig. Hoewel jouw newborn zelf waarschijnlijk nog niet veel meer kan dan liggen, zijn er toch genoeg leuke manieren te verzinnen om samen te spelen. De truc zit hem vaak in de alledaagse dingen. Kijk maar eens naar onderstaande tien ideeën.

Tien spelletjes voor jouw zes maanden oude baby

Voor jouw kleintje is alles nog nieuw. Daarom kunnen de meest doodnormale dingen voor je baby al een hele belevenis zijn. Voor de meeste spelletjes heb je dan ook niet meer nodig dan gewone huis-tuin-en-keuken spullen.

1. Voelen

Als je baby zes maanden is kan hij waarschijnlijk al dingen vastpakken en voelen met zijn handjes. Verzamel daarom spullen met verschillende texturen en laat ze één voor één voelen aan je kindje. Denk bijvoorbeeld aan karton, stof, wol, rubber en hout.

2. Muziek maken

Muziek vinden veel baby’s erg leuk. Nu hoef je echt geen Beethoven te zijn om samen muziek te kunnen maken. Vul gewoon twee flesjes met bijvoorbeeld rijst of gedroogde bonen en je bent klaar. Je kunt de flesjes zelf rammelen en er een liedje bij zingen, maar laat je baby ook zelf eens het flesje vasthouden.

3. Rondleiding

Altijd al eens in een aflevering van Cribs willen zitten? Dit is je kans. Jouw huis is voor je kind nog een grote nieuwe wereld. Geef een rondleiding waarbij je vertelt wat je ziet. Goed voor de taalontwikkeling en je baby zal zijn ogen uitkijken.

4. Glitter

Heb je nog een doorzichtige plastic fles in huis? Vul hem dan met water en glitters en laat de fles over de grond rollen. Het licht dat op de glitters valt en het bewegende water zijn voor kleine kids een soort magie.

5. Bellen blazen

Bellen blazen vinden wij zelf stiekem nog steeds leuk, maar ook baby’s zijn er gek op. Goed excuus dus om altijd een fles in de kast te hebben. Zorg dat je baby de bellen goed kan zien, maar blaas ze natuurlijk niet in zijn gezicht.

6. Bal rollen

Oké, rollen met een bal is voor jouw kleine waarschijnlijk lastig, maar jou zien rollen is super interessant. Leg je baby op de buik en rol een zachte (stoffen) bal in zijn richting. Doordat je baby naar de bal kijkt wordt hij bovendien gestimuleerd om zijn hoofdje op te tillen. Wat goed is voor het trainen van de nekspieren.

7. Kiekeboe

Een gouwe ouwe, kiekeboe spelen blijft bij veel kinderen favoriet. De eerste keer snappen ze er waarschijnlijk nog niet veel van, maar al snel schateren ze het uit.

8. Ruiken

Een zintuig dat vaak wordt vergeten is de neus. Baby’s kunnen al goed ruiken en veel geuren zijn nog nieuw voor ze. Doe dus eens een rondje door de koelkast en laat verschillende etenswaren ruiken. Vertel er ondertussen bij wat het allemaal is.

9.Klappen

Muziek maken kan ook zonder hulpmiddelen. Klappen in je handen vinden veel baby’s namelijk ook geweldig. Zing er een leuk kinderliedje bij zoals ‘Klap eens in je handjes‘.

10. Dansen

Zet je favoriete muziek aan, til je kind op en dans de hele kamer door. Gegarandeerd succes. Pirouettes draaien, wiegen en zwaaien. Jouw baby vindt het waarschijnlijk allemaal even fantastisch.

Lees ook:

Reageer op artikel:
10 leuke spelletjes om met je 6 maanden oude baby te doen
Sluiten