10x superfood tijdens je zwangerschap

Zwanger zijn vergt erg veel van je lichaam. Het is daarom erg belangrijk om goed voor jezelf en je kind te zorgen. Met deze tien superfoods zorg jij voor een energieboost. Daarnaast zorg je er met superfood ook voor dat jij en je kind alles binnenkrijgen wat jullie nodig hebben.

6) Griekse yoghurt

Griekse yoghurt (0% vet) is een belangrijke bron van calcium. Calcium is belangrijk voor gezonde botten en tanden. Zowel voor jou als voor de baby. Daarnaast helpt calcium ook om de bloeddruk laag te houden. Meng er wat noten door en je hebt een gezond en lekker tussendoortje!

7) Spinazie

Spinazie is rijk aan ijzer en foliumzuur. Foliumzuur is tijdens de zwangerschap erg belangrijk. Dit kan een open ruggetje bij je baby voorkomen. Tijdens de zwangerschap hebben vrouwen ook ijzer nodig, wel 40% meer dan normaal. Voldoende ijzer is van belang om bloedarmoede te voorkomen.

8) Havermout

Havermout is de perfecte keuze voor een energieboost en die kun je tijdens de zwangerschap vast af en toe gebruiken. Deze graansoort zit vol met vezels en vitamine B.  Deze vitamine is nodig voor een goede ontwikkeling van het zenuwstelsel. Havermout is heerlijk als ontbijt.

Tip! Wij hebben nog veel meer tips om je huid goed te verzorgen tijdens je zwangerschap!

9) Gedroogde pruimen

Gedroogde pruimen zitten boordevol vezels. Dit houdt de spijsvertering op peill. Het is belangrijk om vezelrijk te eten tijdens de zwangerschap. Dit kan zwangerschapsvergiftiging voorkomen. Ook helpen vezels bij het op peil houden van de stoelgang. Dit voorkomt het zwangerschapskwaaltje >obstipatie.

10) Pompoenzaden

Deze zaden bevatten proteïne, ijzer, omega-3 vetzuren en magnesium. Proteïne levert de aminozuren die noodzakelijk zijn voor de groei van je baby. Ook zorgt proteïne voor de ontwikkeling van gezonde organen. Je kunt de zaden eten als snack, maar ook kun je ze door een salade of de yoghurt doen.

Bekijk hier de eerste vijf producten.

Tip! Wil jij weten hoe een gezond eetpatroon er tijdens je zwangerschap uitziet? Lees dan het artikel: Gezond eetschema tijdens de zwangerschap »

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
10x superfood tijdens je zwangerschap
Sluiten