Redactie
Redactie Baby nieuws 6 jun 2018

10 unieke records van baby’s

Iedere baby is uniek, dat vooropgesteld. Maar sommige zijn wel heel bijzonder! Deze 10 baby’s wisten bijzondere records op hun naam te schrijven!

1. De langste bevalling ooit

De Poolse Joanna Krzysztonek heeft bijna 75 dagen in een ziekenhuis gelegen om haar lieve baby’s Iga en Ignacy in de wereld te brengen. Als we die 75 dagen vergelijken met een typische bevalling van ongeveer 8 tot 12 uur, dan heb je toch opeens héél veel respect voor Joanna. De twee baby’s maakten deel uit van een drieling, maar helaas stief de eerste baby vlak na de geboorte. En ja, ook wij vragen ons ook af hoe een bevalling van 75 dagen in vredesnaam mogelijk is!

2.  Kortste bevalling

De meeste moeders zouden daarentegen juist jaloers zijn op Palak Vyas, wiens bevalling van meisjesbaby Vedika slechts twee minuten heeft geduurd! Nadat haar water brak had Palak zelfs nauwelijks de tijd om van de badkamer terug naar haar ziekenhuisbed te lopen. De eerste bevalling van Palak kunnen we overigens ook niet bepaald als een marathon omschrijven, die duurde slechts een uur!

3. Grootste baby

In 1879 baarde Anna Bates de langste en zwaarste baby ever. De baby – geboren in Sevilla -woog maar liefst 23 pond, 340 gram en was 71 cm lang. Helaas, overleed het jongetje  slechts 11 uur na de geboorte.

4. Kleinste baby

In juli 2002 kwam de kleine Nisa Juarez 108 dagen te vroeg ter wereld. Het kleine meisje was maar 22 cm lang bij de geboorte. De eerste maanden verbleef ze in het ziekenhuis, maar uiteindelijk mocht de trotste moeder met Nisa het ziekenhuis in december van datzelfde jaar verlaten.

5. Lichtste baby

De allerlichtste baby werd in 2004 geboren op de Loyola University Medical Center in Illinois. Rumaisa Rahman woog amper 9 ons bij de geboorte en was 9.5 cm lang. Na een zwangerschap van 25 weken werd zij geboren. Vijf maandan na haar geboorte mocht ze eindelijk naar huis!

6. De eerste reageerbuisbaby

Louise Brown was een medisch wonder toen zij op 25 juli 1978 geboren werd in het Verenigd Koninkrijk. Louise was het eerste meisje dat succesvol werd geboren via bevruchting buiten de baarmoeder. Ze had een redelijk normaal gewicht van 5 pond.

7. Het meeste haar

Het record van pasgeboren baby met “het meeste haar” is moeilijk te traceren. Waarschijnlijk is baby Katie-Lee Webster de koploper. Geboren met een hoofd vol lange rode lokken staat vooralsnog het record op haar naam.

8. Een mond vol tanden

De meeste baby’s hebben alleen maar tandvlees bij de geboorte, maar Sean Keaney was in 1990 een uitzondering! Sean had -volgens Guinness – vanaf het begin van zijn leven maar liefst een volledige set van 12 tanden. Hoewel zijn tanden er uit zijn gehaald om voedingsproblemen te voorkomen, groeide de tweede volledige reeks tanden alweer nadat Sean 18 maanden oud was.

9. Vingers en tenen

Het is een beetje ongewoon, maar zeker niet ongehoord: baby’s met zo nu en dan een extra vinger of teen. Echter, Akshat Saxena spande de kroon. In 2010 werd de baby uit India geboren met 14 vingers en 20 tenen. Uiteindelijk is Akshat geopereerd en heeft nu – net als de meeste kinderen – vijf vingertjes en teentjes per hand en voet.

10. De langste tijd in baarmoeder

De meeste baby’s groeien ongeveer 280 dagen in de buik van hun moeder, maar baby Penny Diana bracht in 1945 maar liefst 375 dagen door in de baarmoeder van haar moeder. Moeders, kunnen jullie je dat voorstellen? Dat is meer dan een jaar! Wonder boven wonder, was het kleine meisje helemaal gezond bij de geboorte.

Bron: mom.me

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
10 unieke records van baby’s
Sluiten