Redactie
Redactie Gezin 7 jun 2018

11 vieze gewoontes van ouders

Je hebt het er nooit over, maar alle ouders hebben ze: vieze gewoontes! Hoe je bijvoorbeeld met je T-shirt het snot van je kind afveegt of hoe je je hand ophoudt als hij zijn gekauwde hapje wilt uitspugen.

1. Spugen in je hand

Je kind neemt vol enthousiasme een hap van zijn boterham met kaas, maar besluit halverwege dat hij er toch eigenlijk geen zin in heeft. Zijn boterham uitspugen op tafel of midden op straat is ook zo wat en daarom hou jij dus braaf je hand op om zijn gekauwde prakkie op te vangen.

TIP! Heb jij een peuter die niets lekker vindt. Met deze 5 tips krijg je je kind misschien wel zonder strijd aan het eten.

2. Poepen in bad

Tja, wat doe je als je kind opeens moet poepen terwijl hij net lekker ligt te badderen? Je kind uit bad halen, afspoelen en ja inderdaad…. Lekker poep scheppen.

3. Restjes happen

Stel je zit met een vriendin in een restaurant. Halverwege de maaltijd hoeft ze niet meer en laat ze een restje achter op je bord. Zou jij het dan opeten? Waarschijnlijk niet. Maar het restje wat je kind achterlaat, ja hoor dat smikkel je lekker op!

4. Speelgoed in het toilet

Je let één seconde niet op en dat is natuurlijk hét ultieme moment voor je peuter om snel iets in het toilet te gooien wat daar eigenlijk niet hoort. Een bal of een blokje bijvoorbeeld. En wat doe jij? Zakje om je hand en vissen maar. Liever dat dan een verstopte wc toch?

5. Snot vegen

Je kent ze wel, van die lange snottebellen die bijna het mondje van je kind in druipen. En dat gebeurt natuurlijk nét wanneer jij geen zakdoek op zak hebt. Gelukkig is jouw hand van alle markten thuis en veeg je dus gewoon die snottebel af met je handen!

6. Snot aan je shirt

Wil je het snot écht niet wegvegen met je hand dan heb je gelukkig altijd je trui of T-shirt nog… Of die van je kind!

7. Natuurlijke blender

Geen staafmixer of blender in de buurt? Wat maakt het uit? Jouw mond hakt, bijt of prakt de voeding van je kind precies in de juiste maat.

8. Luier ruiken

Je weet bijna zeker dat je kind heeft gepoept, dus waarom zou je nog aan zijn luier ruiken? We hebben de verklaring ook niet, maar wedden dat jij het ook doet?

9. Drankje delen

Deel nooit je flesje drinken met je peuter! Weleens gezien wat hij allemaal terugspuugt als hij een slokje uit een flesje neemt? De kans is groot dat je het vast weleens hebt gedaan, maar dit is er echt een in de categorie VIES!

10. Boenen met spuug

Als je langs de randen van de mond van jouw kind nog wat sporen van tandpasta of pindakaas ontdekt, dan veeg je die er natuurlijk net zo makkelijk af met wat spuug.

11. Speen spoelen

Spuug werkt niet alleen om etensresten te verwijderen, maar is ook zéér effectief als je een speen wilt schoonmaken. Gewoon even aflikken en hop, zo weer in de mond van je kind.

TIP! Alle feiten en fabels over de speen lees je hier!

Bron: Buzzfeed.com

Reageer op artikel:
11 vieze gewoontes van ouders
Sluiten