Redactie
Redactie Mama nieuws 8 jun 2018

11x de kneepjes van het moedervak

Of je een goede moeder bent? Wij weten zeker van wel. Maar vooral op de dagen dat het allemaal een beetje tegenzit kun je daar zelf best wel eens aan twijfelen.  Maar na het lezen van deze elf punten kun je weer volledig vertrouwen op je kwaliteiten als moeder. Ja hoor, jij beheerst het moederschap tot in de puntjes.

1. Etenstijd! Je baby jengelt of heeft last van krampjes. Je peuter weigert alles wat groen is naar binnen te schuiven. Hoe je dan zelf je eigen maaltijd naar binnen harkt? Heel simpel: met één hand. Want terwij je één hand beschikbaar hebt om óf je baby een aai over zijn bolletje te geven óf om je peuter te voeren, heb je zelf de andere hand vrij om je eigen maaltijd naar binnen te lepelen.

2. Sinds je moeder bent heb je automatisch een 'midden in de nacht plassensor'. Midden in de nacht word je nét iets eerder wakker dan je peuter, die waarschijnlijk één seconde later naast je bed staat omdat hij moet plassen.

3. Het ochtendritueel verloopt steeds soepeler. Opstaan, douchen, aankleden, bammetjes smeren, ontbijtje maken, jij hebt het helemaal onder controle. En ook al komt er soms nog een poepluier tussendoor, jij regelt het wel. Oké soms is het op de seconde af, maar iedere dag staat je peuter of kleuter weer gepoetst en gekleed op tijd in het klaslokaal. 

4. Koffie is de motor van al jouw superkrachten.

5. Kreeg je vroeger de bibbers van snot, poep en plas? Tegenwoordig is er weinig wat jij nog vies vindt. Even een snottebelletje wegmoffelen, een dikke vette poepluier of een ondergespuugd bed verschonen. Het is jou om het even.

6. Van een een natte slobberkus werd je vroeger vast niet heel gelukkig. Maar als je tegenwoordig zo'n natte kleffe kus krijgt van je kind ben je in de zevende hemel.

7. Kleine wasjes, grote wasjes. Wasjes draaien doe je tegenwoordig op de automatische piloot. Het is eigenlijk net zoals poepen en plassen. Het hoort er gewoon bij.

8. Je huis is één groot sportveld en jij wint de prijs voor atleet van het jaar. Behendig weet je alle duploblokken, playmobilpoppetjes en auto's te ontwijken.

9. Naast sleutels en een portemonnee, vind je in jouw handtas ook rozijntjes, drinkflesjes, luiers, snoetepoetsers en speelgoed. 

10. Als oma komt oppassen zit ze altijd te stuntelen met het in- en uitklappen van de kinderwagen. Jij daarentegen doet het met één soepele beweging.

11. De meest vreemde zinnen, zijn voor jou de normaalste zaak van de wereld. “Nee Pietje, rijst hoort niet in je neus”. of “Sofietje, wil je de auto uit je yoghurt halen”?

Bron: parents.com

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
11x de kneepjes van het moedervak
Sluiten