Redactie
Redactie Kleuter 7 jun 2018

11x écht doen in de zomer!

De zomer staat weer voor de deur. Tijd om leuke dingen te doen in de buitenlucht! Ben je op zoek naar leuke ideeën? Wij hebben elf leuke tips!

1) Knutselen met schelpjes

Eerst lekker met de kids naar het strand en dan met alle schelpjes die jullie hebben gevonden lekker knutselen. Met schelpen kun je alle kanten op. Je kunt ze verven, je kunt er een ketting van maken voor om je nek of als decoratie in de tuin of je kunt er theelichthouders mee beplakken. Knutselen met schelpen is ook nog eens lekker goedkoop. Het enige wat je nodig hebt is een beetje lijm en wat creativiteit.

2) Maak een zomer Bucket List

Zes weken zomervakantie is best lang. Niet zo gek dat je kind zich soms verveelt. Met een zomer bucket list heb je altijd wat ideeën achter de hand. Laat je kind een lijst maken met dingen die hij in de vakantie wil doen en kijk samen wat mogelijk is of hoe je hier invulling aan kunt geven. En het maken van de lijst zorgt al voor veel plezier. Want nadat de Bucket List is geschreven en besproken moet hij ook nog een mooi versierd worden. Daarna krijgt hij natuurlijk een plekje  waar iedereen hem kan zien.

3) Ga er op uit!

Trek er samen met de kids op uit. In veel bossen in Nederland kun je op stap met de boswachter of zijn er speciale wandelpaden voor kinderen. Niet alleen in het bos is het leuk, wat dacht je van fruit plukken bij de boer, of op de fiets langs leuke idyllische dorpjes in Nederland trekken. Niet alleen leuk, nog leerzaam ook!

4) Lekker Picknicken

En als je er dan toch op uit trekt, plan dan meteen picknick in. Samen met je kind kun je de picknick voorbereiden. Smeer lekkere broodjes en stop het mandje verder vol met fuit en lekkere snacks. En terwijl jij ligt uit te buiken op het picknickkleed kunnen je kinderen nog even lekker spelen in het gras.

5) Limonade te koop!

Winkeltje spelen in het echt! Limonade maken is super makkelijk en je kinderen zijn vervolgens uren zoet. Versier de kannen limonade met wat vers gesneden fruit en mooie rietjes. Wedden dat het winkeltje goed loopt. Ook leuk voor een vrijmarkt of een feestje.

6) Stoepkrijtspray

Jong of oud, stoepkrijten blijft altijd een goed idee. Maar als je eens wat anders wilt kun je ook stoepkrijtspray maken. Met wat warm water, afwasmiddel, stoepkrijt, maizena en een plantenspuit fabriceer je je eigen graffiti en geef je een andere draai aan stoepkrijten.

7) Wasstraat

Kliederen met water is altijd een succes. Wil je er ook nog een handige draai aan geven was dan samen met je kind de auto. Scheelt een heleboel geld en succes gegarandeerd. Zet de tuinslang, emmers en zeep maar vast klaar! Enne… na al dat het harde werken is een ijsje natuurlijk welverdiend.

8) IJssalon aan huis

Over ijsjes gesproken. Je eigen Italiaanse ijssalen kun je ook thuis inrichten. Koop wat bakken met verschillende smaken ijs, wat spikkels en fruit. En de lekkerste ijsjes van di mama zijn zo gemaakt.

9) Kamperen in de tuin

Heb je een tuin? Dan is deze tip zeker een hit! Hoe leuk is het om in de tuin te slapen in een tent? Gaat je dat net iets te ver? Een kampvuurtje met wat marshmellows is ook een goed idee. Stook de vuurkorf vast op en laat de kinderen wat stevige takken zoeken. En dan lekker spekjes roosteren boven het vuurtje terwijl mama of papa een spannend verhaal vertelt. Wil je een gezonde variant, laat de kinderen dan hun eigen groente of worstjes roosteren.

10) Waterballongevecht

Als het echt heel lekker warm is vul dan een grote teil met waterballonen. Vraag de buren en wat vriendjes en zoek vast dekking. Het waterballonengevecht gaat van start!

11) Groene vingers

Een eigen mini tuin is ook een leuk project. Van groente tot plantjes, laat je kind lekker zijn gang gaan en ontdek zijn kwaliteiten als tuinman of -vrouw.

Bron: Popsugar.com

Reageer op artikel:
11x écht doen in de zomer!
Sluiten