Redactie
Redactie Baby nieuws 6 jun 2018

11x waarom je baby ‘s nachts wakker wordt

Gebroken nachten kun je als kersverse ouder maar beter omdopen tot je beste vriend. Maak er een spelletje van: waar huilt de baby deze keer om?

Wij geven je 11 opties om uit te raden… 

1. Honger 

Waar je misschien als eerst aan denkt: je baby schreeuwt om borstvoeding of het flesje melk!

2. Nachtmerries

Er komt een dag dat dit mensje begrijpt dat die enge dromen niet echt zijn. Voor nu even doorbijten en de baby weer in slaap sussen.

3. Doorkomende tandjes 

Een mijlpaal, maar voor je baby niet zo'n feest. Zes tips om de pijn wat te verzachten. 

4. Ander slaapritme 

Als mama en papa eindelijk heerlijk liggen te snurken, wordt de baby misschien juist vol energie wakker. En als een stuiterbal in bed liggen, wil niemand. 

5. Knellend haartje of draadje om teentje 

Het verschijnsel wordt haartourniquet genoemd en kan bij jongere kinderen gebeuren, doordat er bijvoorbeeld haartjes in de sokjes zitten. Iets om in je achterhoofd te houden.

6. Nieuw trucje

Je baby ontdekt bijvoorbeeld dat 'ie kan rollen, staan of een geinig nieuw geluidje kan maken. En dat doet ie natuurlijk in zijn bedje… En yep: 's nachts! 

7. Reflux

Doordat baby's vaak een nog niet goed ontwikkelde sluitspier hebben tussen de slokdarm en de maag, kan er voeding en maagzuur omhoog komen. Dit zijn de symptomen en is wat je er tegen kunt doen.

8. Groeispurt 

Groeien kost je baby veel energie. Hij heeft korte groeispurtjes, waarvoor hij meer voedingsstoffen nodig heeft. Die eist ie dan ook!

9. Slapen buiten de slaapkamer

Heeft je baby regelmatig op de bank getukt terwijl GTST op stond? Nu kan ie nooit meer zonder dat catchy intro-muziekje slapen! Nee hoor, geen zorgen. Maar de baby leren dat de slaapkamer is om in te slapen, is absoluut belangrijk.

10. Te warm

Kleine sauna in de babykamer? Verwarming misschien een tikje lager doen.

11. Te koud 

Frisjes op de babykamer? Verwarming misschien een tikje hoger doen.

Er kan natuurlijk veel meer aan de hand zijn. Heb jij nog aanvullende tips?

Bron: Bored Panda

Reageer op artikel:
11x waarom je baby ‘s nachts wakker wordt
Sluiten