Redactie
Redactie Gezin 7 jun 2018

12x moeilijk als je kinderen hebt

Alleen naar de wc gaan, rustig een telefoongesprek voeren zonder gestoord te worden of lekker lang slapen: met kinderen zijn al deze zaken vér verleden tijd. Natuurlijk wil je je kinderen voor geen goud missen, maar je zult toch even moeten wachten met alleen plassen tot je kind ouder is…

En deze 12 dingen zijn ook niet te doen in combinatie met kinderen!

1. Een kater hebben

Dronken worden is geen probleem, maar die káter? Dat geschreeuw terwijl je knallende hoofdpijn hebt…

2. Uit eten in een gezellig restaurant

Misschien heb je kinderen die goed stil kunnen zitten en kun je dus nog prima met je gezin uit eten. Maar voor de moeders die kinderen hebben die liever rondrennen dan netjes op een stoel eten…

3. Uitslapen

Uitslapen? Wat is dat? De laatste keer dat je heerlijk lang in je bed hebt kunnen liggen ’s ochtends kun je je niet meer herinneren. Hoe hard je het ook probeert, er staan altijd weer kinderen om je bed. “Máámáá!”

4. Een dag ziek zijn

Dit is gewoon onmogelijk.

5. Thuiswerken

Net als een dag ziek zijn, is thuiswerken ook onmogelijk. De combinatie kind + werk = het recept voor één grote mislukking.

6. Haast

Kinderen kunnen zich nou eenmaal niet haasten… Alles gaat met een hoop geklets, dan zit de rechterschoen aan de linkervoet of zit de rits van de jas vast. Je kunt het zo gek niet bedenken.

7. Ruzie maken met je man

Natuurlijk willen jullie geen ruzie maken in de buurt van je kinderen, maar je bent wél kwaad. Dus met een hoop non-verbale gebaren proberen jullie je er doorheen te ‘slaan’.

8. He-le-maal nietsdoen

Zonder kinderen kon je een hele dag op je bed of op de bank hangen en eeuwig series kijken. Nu? Nee. Gewoon nee

9. Je nagels lakken

Heb je net je nagels gelakt, komt je kind tegen je aanspringen…

10. De keuken schoonhouden

Probeer die opgestapelde borden maar eens weg te werken als er oorlog in de woonkamer is, eentje net in z’n broek heeft geplast of over het tapijt is gestruikeld.

11. Het nieuws kijken

Je kind wil véél liever Dora kijken! Of: op het moment dat de nieuwslezer iets spannend gaat vertellen, ontstaat er plotseling een heuse autorace op de vloer. De Formule 1 is er niets bij.

12. Winkelen

“Zijn wel al klaar? Gaan we nu naar huis? Mag ik een ijsje?” Enkele voorbeelden van het shoppen met kinderen…

Bron: Popsugar

Reageer op artikel:
12x moeilijk als je kinderen hebt
Sluiten