Marleen Staal
Marleen Staal Gezin 30 apr 2019

Dagje dieren kijken: de 14 leukste dierentuinen

Kinderen en dieren zijn een gouden combinatie. Dus een plek waar je ineens heel veel verschillende dieren bij elkaar ziet? Precies, dat staat garant voor een hele dag plezier. Tel daar alle extra ’s zoals speeltuinen en theatershows bij op en je weet: dierentuinen zijn het perfecte ingrediënt voor een dagje uit. 

Leukste dierentuinen

Je kan niet vroeg genoeg beginnen met het leren van dierengeluiden en de bijbehorende dieren spotten. Voor de kleintjes vinden het prachtig. Vlinders die op je neus vliegen in de vlindertuin of een klein babyaapje voor je neus zien bungelen. Leuk én leerzaam.

Nederland loopt over dan de leuke dierentuinen. Wij verzamelden de top 14, van het hoge noorden tot het gezellige zuiden. Voor elk wat wils dus.

Wildlands Adventure Zoo

Deze dierentuin is niet zomaar een dierentuin. Je hebt de keuze om drie werelden te betreden die allemaal een ander thema hebben. De jungle, Afrika en de ijskoude landen. Door middel van verschillende ontdekkingstochten zie je nijlpaarden, olifanten en leeuwen van heel dichtbij.

Waar

Raadhuisplein 99, 7811 AP Emmen

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

🎉🐘 Hieperdepiep……. Nog 1 nachtje slapen en dan wordt Mauk, het eerste olifantje ooit in WILDLANDS geboren, alweer 1 jaar! Natuurlijk laten we dit niet ongemerkt voorbij gaan en kan de kudde morgen een traktatie verwachten. Wil jij dit zien? Zorg dan dat je om 13.45 uur bij de uitkijksteiger van Mahada Foods & Drinks in Jungola bent! 🎉🐘

Een bericht gedeeld door WILDLANDS Adventure Zoo Emmen (@wildlands_emmen) op

Landgoed Hoenderdaell

Dit dierenpark is eigenlijk een soort opvangcentrum voor de bontste verzameling dieren. De eigenaar heeft verschillende dieren op zijn landgoed. Van papegaaien tot capibara’s en flamingo’s en apen. Hij is misschien minder bekend, maar zeker niet minder leuk.

Waar

Van Ewijckskade 1, 1761 JA Anna Paulowna

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Young Lemur, landgoed Hoenderdaell, Holland #wildlifeplanet #natureonly #landgoedhoenderdaell #natgeo #nationalgeographic #natgeowildlife #lemur #ringstaartmaki #canonnederland #animallover #animal_captures #animalphotography #animalsofinstagram #animalportrait #moodygrams #moody_nature #exceptional_pictures #dreamland_arts_of_nature #gottolove_this #magic_marvels #magic_shots #ig_shotz #super_holland #naturelovers #nature_perfection #juvenile #zoomnl #cameranu #monkey #discoverglobe

Een bericht gedeeld door Karel Ton (@kareltonphotography) op

Safaripark Beekse Bergen

Op safari gaan kun je alleen in Afrika, maar in Safaripark de Beekse Bergen kom je echt heel dicht in de buurt. Maak een tour met je auto en ontdek het wilde leven. Leeuwen, olifanten en krokodillen. Dat is maar een kleine greep uit de 1400 wilde dieren die er rondlopen. Spot de Big Five en ga op verschillende safaritochten.

Waar

Beekse Bergen 1, 5081 NJ Hilvarenbeek

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Sta oog in oog met onze natuur tijdens de Gamedrive 👀 #beeksebergen #gamedrive #safaripark #ontdekonzenatuur #giraffe #toendezonnogscheen

Een bericht gedeeld door Beekse Bergen (@beeksebergen) op

Sanjes Zoo

Voor een leuke dierentuin kun je niet alleen in het midden van het land terecht. In Friesland vind je het speel- en dierenpark SanjesZoo. Een combinatie van een dierentuin en kinderboerderij. Er wandelen maar liefst 40 verschillende diersoorten. En met een beetje geluk mag je ook het verblijf zien. Pluspunt: je kan ook spelen in het grote speelpark, het verkeerspark, er is een restaurant en je kunt er midgetgolf spelen.

Waar

De Sânjes 8, 9269 HA Feanwâlden

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Zoek het dier 😅 overbelichte foto maar wat wil je ook met dit fijne zonnetje ☀️ we hebben er weer een fijne dag van gemaakt ➡️ #sanjeszoo #sanjesfertier #stokstaartje

Een bericht gedeeld door Anita Hoogland (@anitahoogland) op

Burgers’ Zoo

In Arnhem vind je dierenpark Burgers’ Zoo. Deze dierentuin is een interactief park waar je je de hele dag kan vermaken. Het oceaanleven, de overdekte jungle en het tropisch regenwoud heeft van alles te bieden.

Waar

Antoon van Hooffplein 1, 6816 SH Arnhem

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

De kleur danken flamingo’s aan rode carotine-pigmenten in hun voeding. Deze stapelen zich op in de veren. Deze foto is gemaakt door @ron_meijer_photography.⁣ ⁣ #flamingo #flamingos #europeseflamingo #Phoenicopterusroseus #vogel #vogels #bird #birds #desert #burgerszoo #animals #arnhem #igholland #instanetherlands #animalshots #zoo #dierentuin #dierenpark #dieren

Een bericht gedeeld door Koninklijke Burgers’ Zoo (@burgerszoo) op

Eekhoorn Experience

Eekhoorns zijn wel heel speciale dieren en in Etten-Leur vind je maar liefst 15 soorten verschillende eekhoorns. Het leukste is dat je de eekhoorns ook nog eens zelf mag voeren. En als je daarmee klaar bent, kun je de rest van de 10.000 m² grote bamboetuin ontdekken.

Waar

Bredaseweg 287, 4872 LA Etten-Leur

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Ook de eekhoorntjes genieten van het lekkere weer! #squirrels #eekhoorn

Een bericht gedeeld door De Evenaar (@de_evenaar) op

Diergaarde Blijdorp

Bekend bij het grote publiek en we moeten toegeven: Diergaarde Blijdorp is ook een fantastische dierentuin. Het grote klimparadijs is een groot pluspunt van de dierentuin. Je kind kan er tussen het dieren kijken door uren vermaken. En als je het helemaal bont wil maken kan je kind zelfs in deze dierentuin slapen.

Waar

Blijdorplaan 8, 3041 JG Rotterdam

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Vanaf morgen kun je weer genieten van de Vrije Vlucht Voorstellingen. Diverse vogels zoals ara’s, ibissen en uilen vliegen vlak over je hoofd en laten hun natuurlijke gedrag zien. Kijk niet gek op als er plotseling een gier of toekan naast je landt… De voorstellingen zijn dagelijks (behalve op maandag m.u.v. feestdagen/schoolvakanties) om 11:00 uur, 13:30 uur en 15:00 uur. Onder voorbehoud van weersomstandigheden. #linkinbio #swipe #vrijevluchtvoorstellingen #vrijevlucht #vogels #birds #ara #ibis #uil #gier #toekan #neushoornvogel #dagjeuit #blijdorp #diergaardeblijdorp #rotterdamzoo #rotterdam #zooanimals #natuur #natuurbehoud #dieren #dierentuin #dierentuinblijdorp #blijdorprotterdam #rotterdamcity #visitrotterdam #zoolife #zoogram #zootopia

Een bericht gedeeld door Diergaarde Blijdorp Rotterdam (@diergaardeblijdorp) op

GaiaZoo

Dit dierenpark in Limburg heeft een award gewonnen en dat is met een reden. Het dierenpark is heel bijzonder door alle opgezette natuurgebieden waar je doorheen kan lopen. Er lopen maar liefst 100 verschillende diersoorten. En alsof dat nog niet genoeg is, kun je in DinoDome – het grootste indoor speelparadijs van Europa – jezelf vermaken.

Waar

Dentgenbachweg 105, 6468 PG Kerkrade

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Gouden leeuwapen leven in een heel klein bosgebied in Brazilië. Door houtkap verdwenen grote delen daarvan. Ook werden ze gevangen als huisdier. Daardoor stierven ze in het wild bijna uit. Dankzij goede bescherming en uitzet vanuit dierentuinen bleef de gouden leeuwaap behouden. 📸@lindsey_van_b

Een bericht gedeeld door 𝐆𝐀𝐈𝐀𝐙𝐎𝐎 | 𝐀𝐖𝐀𝐑𝐃 𝐖𝐈𝐍𝐍𝐈𝐍𝐆 𝐙𝐎𝐎 (@gaiazoo_kerkrade) op

AquaZoo Leeuwarden

Nog een Fries pareltje in het lijstje, namelijk AquaZoo in Leeuwarden. Tientallen diersoorten die op of in het water leven, zul je hier ontdekken. Loop over boomstammen en steek met een vlot het moeras over. Je kan ook nog lekker picknicken en de zeeleeuwen spotten.

Waar

De Groene Ster 2, 8926 XE Leeuwarden

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

De beverrat heeft aan zijn achterpoten zwemvliezen tussen zijn tenen. Zo kan hij goed en snel zwemmen 🌊 @kevin_boelhouwer #aquazoofriesland #aquazoo #beverrat #bever #aqua #zwemmen #animal #animalshots #leeuwarden #zoo

Een bericht gedeeld door AquaZoo Leeuwarden (@aquazooleeuwarden) op

Dierenpark Amersfoort

In het midden van het land vind je Dierenpark Amersfoort. Hier vind je een scala aan wilde en schattige dieren. Deze dierentuin heeft de grootste volière van Nederland waar je doorheen kan lopen en hier zie je de mooiste vogels vliegen. In je eigen fietsboot vaar je langs het eiland van de ringstaartmaki’s en kapucijnapen. En je vind er ook giraffes en zebra’s.

Waar

Barchman Wuytierslaan 224, 3819 AC Amersfoort

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Ons park staat op de koninklijke route op Koningsdag! 🦁 Wie weet staat koning Willem-Alexander zomaar ineens oog in oog met de koning der dieren. Ben jij erbij? Lees meer in de bio!

Een bericht gedeeld door DierenPark Amersfoort (@dierenparkamersfoort) op

De Apenheul

De echte apenfan moet natuurlijk naar Apenheul in Apeldoorn. Hier lopen de meeste apen namelijk gewoon los rond. Je kan zien hoe de aapjes worden gevoerd en je kan flink los in de verschillende speeltoestellen. En ben je niet uitgekeken? Vlakbij Apenheul vind je de Veluwe, een prachtig natuurgebied.

Waar

J.C. Wilslaan 21, 7313 HK Apeldoorn

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Pssst… Nog 2 nachtjes slapen en dan is Apenheul weer dagelijks open t/m zondag 3 november 2019! Zien we je snel? 🙋‍♀️🙋‍♂️ #apenheul #apeldoorn #seizoen2019 #lente #dieren #apen #dagjeweg #familiedag #familiebezoek #weekend #weekendtip #veluwe #orangoetan

Een bericht gedeeld door Apenheul (@apenheul) op

Dierenpark De Oliemeulen

In het zuiden van het land in Tilburg vind je een wel heel vreemde dierentuin. En daarom is -ie des te leuker! Stinkdieren, vliegende hondjes en nog veel meer dieren die je niet zo snel kent vind je hier. Voor ieder die durft: na afloop kun je zelfs slangen en spinnen aanraken.

Waar

Reitse Hoevenstraat 30, 5042 EH Tilburg

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

De Caracal is een middelgrote katachtige uit Afrika en Zuidwest-Azië. De naam Caracal komt uit het Turks en betekent “zwart oor”. De pluimpjes op de oren doen je als eerste denken aan een lynx. De bijnaam van deze kat is dan ook woestijnlynx. Deze pluimpjes dienen waarschijnlijk om het gehoor te versterken, maar zouden ook kunnen dienen voor communicatie met andere Caracals. Het is een erg snelle en behendige kat die ook nog eens erg hoog kan springen! #caracal #dierenparkdeoliemeulen #dierentuin #zoo #smallcat #netherlands #nederland

Een bericht gedeeld door Dierenpark de Oliemeulen (@dierenparkdeoliemeulen) op

Ouwehands Dierenpark

Deze dierentuin in Rhenen staat bekend om het Berenbos en sinds kort natuurlijk ook de reuzenpanda’s. Ravotaapia is een grote overdekte speeljungle waar je kind tussen het dieren kijken door lekker de beest kan uithangen.

Waar

Grebbeweg 111, 3911 AV Rhenen

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

#zootime #jeugdsentiment #maarnogsteedszoooleuk met @millabuwaldaaa

Een bericht gedeeld door Helma (@helmavanderaa) op

Zeehondencentrum Pieterburen

Vlakbij Groningen vind je Zeehondencentrum Pieterburen. Hierworden verschillende zeehonden opgevangen en verzorgd en dat kun je van dichtbij zien. Je kan een rondleiding krijgen achter de schermen en in de vakantieperiodes is er altijd van alles extra te doen.

Waar

Hoofdstraat 94-A, 9968 AG Pieterburen

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Nog 1 nachtje slapen en dan mag Jolly terug naar zee! Er zijn nog een paar plekjes vrij aan boord, link in bio 👆🏻Foto gemaakt door: Martina Zilian

Een bericht gedeeld door Zeehondencentrum Pieterburen (@zeehondencentrum) op

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Dagje dieren kijken: de 14 leukste dierentuinen
Sluiten