Redactie
Redactie Zwanger 6 jun 2018

14 signalen dat je zwanger bent

Nu je zwanger bent is “mama” je nieuwe naam, word je als een prinses behandeld en vind je winkelen opeens stressvol door het grote aantal lieve babykleertjes. Herkenbaar? Deze 14 dingen horen er helemaal bij nu je zwanger bent!

1. Eten

Eten is of extreem lekker of extreem vies. Verlang je enorm naar een lekker frietje? Dan raak je tegenwoordig volledig in extase als je langs de snackbar rijdt. Maar ruik je iets waar je misselijk van wordt – iets waar je voordat je zwanger was helemaal geen last van had – dan is eten opeens te smerig voor woorden.

Tip! Er zijn dingen die extra goed zijn om te eten tijdens je zwangerschap. Wij zetten alle superfoods op een rij.

2. Ruikvermogen is sterk

Ja hoor, je bent zwanger. Je neus is opeens overgevoelig. Je ruikt dingen binnen een straal van 15 kilometer.

3. Verloskundige

Naar de verloskundige gaan wordt een vast onderdeel van je leven. Urinetestje hier, bloed prikken daar en dan nog alle standardcontroles.

4. Dé Echo der echo's

De echo van je baby's is de leukste en mooiste die er ooit is gemaakt. Ook al is op de echo eigenlijk alleen maar een soort aliën te zien. Grote kans dat jij de echo toch laat inlijsten of in een plakboek plakt.

5. Mama is de naam

Jouw vrienden en familie noemen je niet meer bij je naam, vanaf nu is het “mama”.

6. Prinsessenbehandeling

Mensen behandelen je als een kwetsbaar, fragiel wezen. Ze openen de deuren en staan op in de bus of tram. En stiekem vind jij die prinsessenbehandeling natuurlijk best wel fijn!

7. Focus op gewichtstoename

Voor het eerste in je leven juich je een gewichtstoename toe. Calorieën tellen: wat een suffe bezigheid ook eigenlijk. 

8. Wispelturig

Het ene moment heb je het koud, het volgende moment  wordt je geteisterd door een enorme hitte-aanval. Dank je wel hormonen…

9. Woordenschat verbreed

Sinds je zwanger bent is jouw woordenschat enorm vergroot. Jouw niet-zwangere vrienden hebben geen idee waar je het over hebt. Maar bespreek de nieuwe termen met een collega-moeder, zodat je lekker een diep gesprek over intieme geboorteverhalen kan voeren. Als jullie nog niet zulke goede vriendinnen waren, dan worden jullie dat nu in ieder geval wel. 

10. Wc in nabijheid

Sinds kort is de wc je beste vriend en lange uitstapes in het openbaar geven je de kriebels. Want stel je voor dat je het toilet niet kan vinden terwijl je baby even lekker op je blaas danst.

11. Winkel-stress

Yes, je kunt he-le-maal los gaan op al die schattige babykleding. Maar waarom is er toch zoveel keuze?

12. Gemengde gevoelens

Je partner is  geweldig. Maar tegelijkertijd snapt hij er ook helemaal niets als je last hebt van je bekken, banden of gewoon helemaal in de wolken bent als je baby zacht schopt in je buik.

Tip! Je vent vast voorbereiden op de komst van de baby? Met deze babyhandleiding weet hij straks precies wat hij moet doen!

13. Hele lichaam is in de war

Je raakt steeds minder snel in paniek als je weer nieuwe, vreemde symptomen ontdekt. Inmiddels weet je wel dat je zwangerschap letterlijk elk deel van je lichaam beïnvloedt en dat ieder symptoom gewoon onderdeel van een nieuwe ontwikkeling is.

14. Ontspanning vs. voorbereiding

Je worstelt voortdurend met de balans tussen ontspanning en voorbereiding. Maar uiteindelijk besef je je dat het onmogelijk is om jezelf voor te bereiden op wat komen gaat.

Bron: huffingtonpost.com

Reageer op artikel:
14 signalen dat je zwanger bent
Sluiten