Redactie
Redactie Do's & don'ts 6 jun 2018

15x gekke reacties op zwangere buiken

Ben je zelf zwanger geweest? Dan kreeg jij vast ook af en toe van die fijne opmerkingen over je buik naar je hoofd. Wij hebben de vijftien meest opvallende (en soms bizarre!) reacties op jullie zwangere buiken op een rij gezet. 

1. Zo dik als mama de olifant
“Mijn oudste van 4 vertelde onze jongste van 2 ff vrolijk dat hij maar genoeg appels moest eten. Want anders werd je net zo dik als mama de olifant. En bedankt hé schat. Al weer 34 weekjes zwanger.” (Karin)

2. Kilo's gaan er maar niet af… 
“De kilo's van de zwangerschap zijn er nog niet echt af hè?” Tja moeilijk, als je al op de helft bent van de tweede. (Sanne)

3. Help, zei je dat nu echt? 
“Bij de Hema vroeg de toiletjuffrouw: 'Oh hoe ver ben je?' Waarop ik antwoordde: 'Vijf maanden mevrouw.' Toiletjuffrouw: 'Oh zo ver was ik ook, en toen ging het dood!' Dank u, mevrouw. Ik slaap nu vast rustiger! (Kimberley)

4. Te veel hamburgers op? 
Ik kwam bij de Mac vandaan toen er een man vroeg of ik te veel hamburgers had gegeten! Kon dat grapje niet heel erg waarderen op dat moment.” (Lianne)

5. Helm onder je jasje?
“Terwijl ik, hoogzwanger, als verpleegkundige in het ziekenhuis aan het werk was, vroeg een vrij irritant familielid van een patiënt; 'Bent u op de motor?' Dus ik verbaasd, 'nee'. Zegt die irritante meneer: “Omdat u uw helm nog onder uw jasje hebt.” Ik vond het toen echt niet grappig en was te moe om een zinnig antwoord te geven. (Coby)

6. Drieling
Bij mij vroegen ze of ik in verwachting was van een tweeling, omdat ik een flinke buik had. Als ik dan nee zei, keken ze me raar aan. Ik zei er dan snel achteraan: “Nee van drie!” Hahaha en dan wisten ze niets meer te zeggen. Het klopte ook hoor, ik was in verwachting van een drieling. (Martine) 

7. Eén weg laten halen…
Mevrouw: “Woh dat is een flinke buik, loopt zeker op het eind?” Ik: “Nee mevrouw ,we krijgen een tweeling.” Mevrouw: “Nou moet er niet aan denken zou er dan één weg laten halen.” (Wendy)

8. Ik moest nog 14 weken! 
Er werd gezegd “Succes met de laatste loodjes”, terwijl ik nog 14 weken moest! En toen mijn kleine man net zeven weken oud was werd er al gevraagd wanneer de tweede komt. (Tannes)

9. Je bent nog flink dik
Bij mijn zoontje werd er één dag na de bevalling gezegd door een familielid: “Ben je nu álwéér in verwachting? Je bent nog flink dik!” Pff kon wel janken. (Kelly)

10. Beval niet op je rug!
In de Action in België stond ik aan de kassa. De vrouw die achter me in de rij stond, tikte me aan en zei: ” Je moet nooit op je rug bevallen! Kijk maar naar de dieren die bevallen ook staande.” Dat ging zo vijf minuten door terwijl ik daar met mijn spullen bij de kassa stond. Toen ik had betaald zei ik: “Uh… bedankt voor de tip”, en waggelde ik snel de winkel uit met mijn dikke buik. Uiteindelijk fijn op mijn rug mijn meisje ter wereld gebracht en dat ging prima. (Nathalie)

11. Tienermoeder
“Daar heb je weer zo’n tienermoeder”. Ik ben 27 jaar, maar ach. (Lise)

12. Niet gepland zeker
Ik was 18 toen ik zwanger werd en 19 toen ik beviel. Ik heb regelmatig de opmerking gekregen “Deze zwangerschap was zeker niet gepland?” Oh, wat kon ik me daar aan ergeren. (Sanne)

13. Nu alweer zo dik
“Ook zonde hé, dat je dan eerst al die kilo's kwijt bent en nu alweer zo dik.” Ik heb heel lang gehad dat mensen dachten dat ik alweer zoveel aan was gekomen, omdat ik gestopt was met lijnen. Ik was net zestig kilo kwijt namelijk. (Silvana)

14. Zomaar aan je buik voelen
Er werd niet echt iets raars gezegd, maar wel dat mensen zomaar ineens aan je buik voelen! Ik zit toch ook niet aan de buik van anderen. Heel vreemd dat als je zwanger bent, mensen het ineens een vrijbrief vinden om aan je buik te voelen. (Ramona)

15. Geen twee? 
Vreselijk vond ik het als mensen vroegen: “Weet je zeker dat het er geen twee zijn?” Of dat ze zeiden: “Wat een enorme buik”, er groeit een kindje in, wat dacht jij dan? En mensen vroegen ook vaak hoeveel ik al was aangekomen. Alsof dat belangrijk is, ik vraag dat toch ook niet aan hen. (Denise)

Reageer op artikel:
15x gekke reacties op zwangere buiken
Sluiten