Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Mama 29 apr 2021

15x dingen die je leert en ontdekt als je moeder wordt

Als je moeder wordt, leer je niet alleen om voor je kind te zorgen. Je leert nog veel meer… Dat je zonder cafeïne de dag niet door komt bijvoorbeeld, maar ook dat je over veel meer talenten beschikt dan je had gedacht!

Op het moment dat je voor het eerst je baby vast houdt verandert er een heleboel in je leven. Sterker nog, je leven zal waarschijnlijk nooit meer hetzelfde zijn als voorheen. En dat is helemaal niet erg, want als moeder verander je gewoon mee.

Dingen die je leert en ontdekt als je moeder wordt

Deze vijftien dingen komen je vast en zeker bekend voor!

1. Cafeïne

Als moeder heb je cafeïne nodig om de dag door te komen, punt.

2. EHBO

Van een tand door de lip tot een splinter in de voet, van diarree tot overgeven. Voor een beetje bloed of braaksel draai jij je hand niet meer om.

3. Marie Kondo

Je kinderen zijn een ster in rommel maken, maar jij bent nog een veel grotere ster in opruimen. Zelfs de grootste bende heb jij in een mum van tijd weer netjes op orde.

4. Jamie Oliver

En ook als kok doe je het niet slecht. Toen je nog geen kinderen had, at je waarschijnlijk vaker buiten de deur dan nu. Tegenwoordig ben je meer aan huis gebonden en dus sta je ook wat vaker achter de potten en pannen. Nooit gedacht dat je zó lekker kon koken!

5. Inpakspecialist

Men neme een baby, een luiertas, een fles, melkpoeder, luiers, verschoningsdoekjes, een speen, schone kleren en een knuffel. En waar een ‘leek’ het nóóit voor elkaar krijgt om dit alles in één tas te proppen, verbaas jij de ander met jouw enorme inpak skills. Want ook inpakken leer je pas goed als je moeder bent.

6. Moe(der)

Uitslapen, Wat is dat? Functioneren op acht uur slaap? Jij doet het tegenwoordig voor een luttele vier uur.

7. Week

Je had het je nog zo voorgenomen: jij zou een consequente moeder worden! Maar nu je kindje er is? Eén blik van zijn puppy-ogen en alles is vergeven en vergeten…

8. Kinderproducten

Pasta van Dora of  kipnuggets in de vorm van een dinosaurus? Wat kan jou het schelen? Zolang je kind wat naar binnen schuift, is het goed.

9. Beyoncé

Ook al beschouw je jezelf als de slechtste zangeres ever, jouw baby denkt daar héél anders over. Een zangliedje uit jouw repertoire en hij komt helemaal tot rust!

10. Partyplanner

Sinds je moeder bent kun je ook partyplanner toevoegen op je CV. Want van elke kinderverjaardag maak jij een megafeest. Frozen taarten, cupcakes, hapjes en versieringen. Laat het maar aan moeders over en het komt goed.

11. Me-time

Vervelen wat is dat? Me-time heet dat tegenwoordig. En daar kun jij dus héél erg van genieten.

12. Huismus

Van kroegtijger tot bankhanger…tja ook dat hoort er bij. Want zeg nou zelf: je ligt toch liever met je kind op de bank te knuffelen dan dat je schreeuwend en lallend in de kroeg staat.

13. Zen

Stress, crisis…sinds je moeder bent zijn er nog maar weinig situaties waar jij écht van in paniek raakt. Sterker nog nu je moeder bent, ben jij in control en dat gaat je verrekte goed af!

14. Rust

Je bent sterker dan je denkt. Hoe lastig ook, moeders zijn een kei in het verzinnen van een oplossing. Wat er ook gebeurt, jij houdt het hoofd koel.

15. Onvoorwaardelijk

En het meest bijzondere van moeder zijn is dat je iemand lief kan hebben zoals je nooit had kunnen voorstellen. De liefde die je voelt voor je kind is zo sterk. Dat is met helemaal niets te vergelijken!

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
15x dingen die je leert en ontdekt als je moeder wordt
Sluiten