Redactie
Redactie Gezin 6 jun 2018

16 tips: kamperen met kinderen

Voor veel gezinnen is kamperen dé ideale vakantie. Er is zo veel aanbod dat er voor iedereen wel wat leuks te kiezen is. Gaan jullie bijvoorbeeld voor een kleine camping op een idilysch plekje of juist voor een grote camping met veel animatie. Welke kampeervakantie je ook kiest, kamperen met een baby of peuter vergt altijd extra voorbereiding. Waar je aan moet denken lees je hier! 

1. Babyvoorzieningen

Als je met een baby gaat kamperen is goed te weten dat er tegenwoordig flink wat campings zijn met speciale voorzieningen voor baby’s. Denk bijvoorbeeld aan speciale wasplekken met een babybadje, commode of aankleedkussen. Dat scheelt heel wat gehannes op locatie én ruimte in de auto.

2. Wasje draaien

Ook een camping met een wasmachine is een handige keuze. Een kind maakt nu eenmaal veel vies en op de camping zal dat niet minder zijn. Om nou niet tien tassen vol vieze kleding mee naar huis te hoeven zeulen, scheelt het als je af en toe een wasje kunt draaien

3. No cars allowed

Kies voor een autovrije camping, zodat je kind veilig kan rond kruipen of rennen.

4. Brrrr

Reis je buiten het hoogseizoen dan kan het soms best nog koud zijn. Zoek dan eens naar een camping met verwarmd sanitair.

5. Zelf doen

Houd er rekening mee dat buiten het seizoen restaurantjes op de camping vaak nog niet open zijn en dat animatie – indien aanwezig – vaak nog niet is gestart.

6. Ontdek je plekje

Bestudeer de plattegrond van de camping voordat je definitief een reservering maakt. Met een baby heb je liever een plek in de schaduw dan in de volle zon en ook is een plek die heel hoog ligt, naast het restaurant of de disco is niet aan te raden.

7. Rondvliegende insecten

Bescherm de wieg of Maxi-Cosi altijd met een klamboe. Op de camping heb je nu eenmaal meer last van rondvliegende insecten.

8. Voorbereiden

Heb je iets oudere kinderen, bereid hun vast voor op de kampeervakantie. Zo kun je ze vast laten spelen en oefenen met een zaklamp of alvast een paar keer in een slaapzak laten slapen.

9. Checklist

Moet je inpakken en weet je niet waar je moet beginnen? Een checklist is het ideale middel om niets te vergeten. Maak er bijvoorbeeld één voor jezelf, één voor de kinderen, en één voor in de auto. En dan afvinken maar.

10. Opblaasbare box

Een baby opblaasbadje is ideaal als je gaat kamperen met een baby. Naast dat je hem natuurlijk kunt gebruiken als badje doet hij ook prima dienst als box.

11. Potty-training

Denk je er al maanden over na om je peuter zindelijk te maken? Begin met de zindelijkheidstraining op de camping! Laat je baby lekker de hele dag in zijn blote billen rond banjeren en neem de tijd om hem zo nu en dan op het potje te zetten.

12. Spelletjes

Onverwacht een regenachtige dag? Zorg dat spelletjes niet ontbreken op de inpaklijst. Met Ganzenbord, Mens Erger Je Niet, Twister, Memory en Kwartet zullen jullie je niet vervelen tijdens een flinke regenbui.

13. EHBO-koffer

Vakantie vieren in de natuur is genieten, maar zorgt vaak ook voor nét wat meer ongelukjes dan normaal. Brandnetels, muggenbeten, of een struikelpartij over een tentharing…met een goedgevulde EHBO-kist ben jij voorbereid op kleine ongelukjes.

14. Zoek de tent

Zorg dat je kind op de camping snel weet waar jullie tentje of caravan de komende weken te vinden is. Is hij nog te klein om dit te onthouden, doe je kind dan een naambandje om waar je ook je telefoonnumer en standplaatsnummer op schrijft.

15. Opvrolijken

Een tent saai? Wel nee, laad de achterbak vol met leuke accessoires zoals lampionnen en kaarsjes. Zo fleur je de tent op én heb je direct een handig herkenningspunt voor de kinderen

16. Campingregelement

Zijn jullie gearriveerd op de camping, stel dan samen de campingregels op. In de campingregels staat bijvoorbeeld tot waar op de camping je kind zelf mag komen, of hij zomaar een ijsje mag pakken in het restaurant en wat hij moet doen als hij bij een ander kindje wil spelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
16 tips: kamperen met kinderen
Sluiten