Redactie
Redactie Gezin 7 jun 2018

18x herkenbaar als je twee kleine kinderen hebt

Twee kinderen hebben, is geweldig én pittig tegelijkertijd. Zeker als je een peuter hebt en daar een baby bij mag krijgen. Ben jij de trotse mama van twee kinderen? Dan zullen deze punten vast een bron van herkenning zijn.

Of twijfel je juist nog om voor welp numéro dos te gaan? Dan zal je na dit lijstje gelezen te hebben misschien de knoop door kunnen hakken.

Twee kinderen hebben is geweldig, maar…

1. Je neemt chaos inmiddels voor lief. Voorheen probeerde je iedere avond al het speelgoed nog op te ruimen, maar nu besef je je dat dat pure tijdverspilling is.

2. Je vindt draagdoeken de beste uitvinding ooit! Ene kind tegen je borst, andere kind aan je arm: gaan met die banaan.

3. Je vraagt je af hoe je je ooit zo moe en gestrest hebt kunnen voelen met 'slechts' één kind.

4. Je maakt zoveel foto's van je kinderen, dat je telefoongeheugen extreem volraakt. Heb je het bijvoorbeeld zo bont gemaakt dat je geen appjes meer kunt ontvangen?

5. Op sommige dagen heb je alles onder controle: eten op tijd op tafel, kinderen op tijd in bed… Maar meestal doe je maar gewoon wat.

6. Je ergert je aan mensen zonder kinderen die de lift pakken, terwijl er ook moeders in willen met twee gillende kinderen.

7. Je vindt een iPad aan een kleuter geven bij nader inzien toch niet zo'n slecht plan.

8. Je hebt geaccepteerd dat je zo ongeveer chronisch moe bent, en er bijna altijd ook moe uitziet.

9. Je vindt de leeftijdsindicatie die op speelgoed staat maar overbodig. Wie heeft er nu babyspeelgoed nodig als je kunt spelen met de autootjes, puzzels en kleurboeken van je grote broer of zus?

10. Je hoopt dat de kinderarts ooit een soort spaaractie in zal voeren voor 'vaste klanten'. Je komt er inmiddels zo vaak!

11. Tijd voor jezelf? Die is de vijftig minuten tussen het moment dat je kinderen in slaap gevallen zijn… en het moment dat jíj in slaap valt op de bank.

12. Je baalt daarvan, want je wilt genieten van die me-time!

13. Je probeert je vriendinnen met één kind subtiel te overtuigen om ook een tweede te nemen. Da's leuk: dan spelen jullie kleintjes ook weer met elkaar!

14. Op tijd komen? Dat heb je allang opgegeven. Je gelooft jezelf niet eens als je tegen iemand zegt dat je 'binnen vijf minuten klaar bent'.

15. Je gebruikt babydoekjes niet alleen voor je kind, maar om het hele huis mee schoon te maken.

16. Als je een andere moeder met twee kinderen ziet, geef je haar in gedachten een highfive – zeker als de oudste een driftbui heeft.

17. Je snapt niet hoe moeders met drie kinderen het allemaal voor elkaar boksen.

18. Als je oudste het handje van de baby vasthoudt, smelt je. Als je ze samen ziet communiceren en giechelen en merkt dat de baby tegen zijn grote broer of zus opkijkt, net zo. En dan besef je je dubbel zo goed: twee kinderen op de wereld zetten, is de beste keus ooit geweest!

Check ook: Grote broer of zus: 12x zo bereid je je kind voor op de baby

Bron: Huffington Post 

Reageer op artikel:
18x herkenbaar als je twee kleine kinderen hebt
Sluiten