4 redenen waarom kindjes die in mei geboren zijn, speciaal zijn

Is jouw kind in mei jarig of ben je in mei uitgerekend? Dan hebben we leuk nieuws. Deze grappige en leuke weetjes zijn speciaal voor alle mei-kindjes. 

1. Ze zijn geluksvogels
Uit een online onderzoek onder 40 duizend mensen blijkt dat kinderen die in mei jarig zijn meer geluk hebben dan anderen. Volgens hoofdonderzoeker en psycholog Richard Wiseman, kan de manier waarop ouders soms met deze kinderen contact hebben tijdens de zomer en winter hier invloed op hebben. 

2. Ze zijn rasechte optimisten
Uit een ander online onderzoek onder 30 duizend mensen, blijkt dat mei-kindjes een positievere kijk op het leven hebben. Kinderen met het sterrenbeeld Stier of Tweelingen zijn dus het meest optimistisch. Dit zou onder andere ook te maken hebben met het feit dat we deze tijd van het jaar langer daglicht hebben en hierdoor meer dopmanie aanmaken.

3. Mei-kindjes zijn nachtbrakertjes
Slaapt jouw kind ook nog niet voor acht uur ’s avonds? Dat kan dus prima aan de geboortemaand liggen. Uit een onderzoek dat is gepubliceerd in the journal Sleep blijkt dat lente- en zomerkindjes vaker laat gaan slapen dan kinderen die in de herfst en winter geboren zijn. Aan de andere kant is er ook aangetoond dat de geboortemaand verder geen invloed heeft op wanneer je kindje wakker wordt.

4. Ze hebben minder kans op allergieën
Herfst- en winterkindjes hebben een grotere kans op allergieeen en astma. Vooral rond deze tijd van het jaar. Jouw mei geboren kindje heeft hier waarschijnlijk niet zo heel veel last van. Tenminste, zo stellen wetenschappers van de Universiteit van South Hampton. Volgens hun onderzoek hebben kindjes die in de lente geboren zijn minder kans dat ze allergieën, hooikoorts, astma of eczeem ontwikkelen.

Bron: Motherly

Reageer op artikel:
4 redenen waarom kindjes die in mei geboren zijn, speciaal zijn
Sluiten