Meepraten op het Mamaforum: “Ik ben 42 en wil graag nog een keer zwanger worden”

Oma weet raad? Nee, voor vragen over het moederschap weet maar één iemand wat je het beste kan doen en dat is – precies – een andere moeder. Gelukkig krioelt het van de ervaringsdeskundigen op ons Mamaforum. Deel je vragen, geef advies aan andere moeders en help elkaar de jungle van het moederschap door.

Zwanger worden is een beslissing die je misschien zomaar maakt. Zeker als er bepaalde gezondheidsrisico’s aan je zwangerschap vast zitten of als je – in het geval van deze moeder – al wat ouder bent.

Ze schrijft op het Mamaforum over haar kinderwens die maar aan haar blijft knagen en haar twijfel of ze hiernaar moet luisteren of niet. ” Ik ben een wat oudere mama (42) met al twee kids (6 en bijna 2). Nu willen mijn man en ik graag nog een 3e. Voor ons 2e kind werd geboren, heb ik helaas een miskraam gehad.”

“We weten van de risico’s en dat het langer kan duren, maar ik merk dat er weinig te vinden is over zwanger worden op latere leeftijd en het lijkt wel of er een taboe op rust. Ik wil geen kritiek, maar ik zoek vrouwen en mama’s die ook op latere leeftijd (weer) mama (willen) worden.

De moeder legt uit waarom. “Ik had graag eerder mama willen worden, maar mijn leven liep nou eenmaal anders en ik ontmoette mijn man toen ik al wat ouder was. Natuurlijk ben ik ontzettend blij met mijn twee gezonde kids. Maar onze kinderwens voor een 3e (en wel laatste) blijft toch. Wie heeft deze ervaring ook?”

Wat vind jij?

Hoe denk jij hierover? Deel jouw mening onder het topic op het Mamaforum en misschien lees jij binnenkort jouw reactie hier op Mama en Zo terug.

Struggle je zelf ook met moeilijke momenten tijdens het moederschap? Vraag andere moeders om advies en plaats je verhaal op het Mamaforum. Open heel simpel een topic en wie weet delen we jouw kwestie hierop Mama Enzo.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Meepraten op het Mamaforum: “Ik ben 42 en wil graag nog een keer zwanger worden”
Sluiten