Peuter 6 jun 2018 Redactie

5 apps om je kind meer te laten bewegen

De smartphone en tablet lijken soms vergroeid met onze hand. Dit gaat, ook bij kinderen, vaak ten koste van de tijd die we sporten of bewegen. Gelukkig zijn er ook handige apps die beweging bij je kind stimuleren!

1) Troovie
Met Troovie kun je in je eigen buurt een speurtocht doen: de app stippelt een route uit, gevuld met opdrachten en raadsels. Op deze manier heeft je kind genoeg te doen buiten, zelfs als jouw buurt zelf niet uitnodigt tot spelen.

2) Wokamon
Iedereen kent nog wel de Tamagotchi, het virtuele huisdier dat tijd en aandacht nodig had om te overleven. De app Wokamon is een vernieuwde versie! Hoe meer je loopt, hoe je beter je Wokamons groeien. Alle reden dus om lekker actief te zijn, want met elke stap die je in de echte wereld zet, kan je de virtuele Wokamon-wereld verder ontdekken.

Tip! Tegenwoordig is er in ieder gezin wel een smartphone of tablet te vinden. Kinderen vinden ze vaak ook geweldig! Maar hoe zorg je ervoor dat je je kind onbezorgd met de tablet of mobiel kunt achterlaten? Wij hebben 7 tips voor een kidsproof tabletgebruik! »

3) Beweeg Kind
Een betaalde app (€1,98) met 23 oefeningen die via illustraties tot leven komen. De app is samengesteld door een kinderoefentherapeut. In de categorieën ‘basis’, ‘evenwicht’, ‘springen’ en ‘ballen’ zijn oefeningen te vinden die je thuis of in de speeltuin kunt oefenen om de motoriek van je kind te verbeteren. De oefeningen zijn in moeilijkheidsgraad aan te passen naar het niveau van je kind.

Tip! De Wii of andere computerspelletjes lijken soms de oplossing: je kind beweegt, zonder dat hij 'echt' sport. Toch zijn actieve games geen vervanging voor sport en spel. Lees hier waarom »

4) Geocaching
Schatzoeken via GPS! Misschien ken je deze populaire app al, waarmee je doosjes (de ‘geocaches’) moet vinden in de buurt waar je bent. Er zijn doosjes verstopt in meer dan 185 landen. De app geeft tips, aanwijzingen en instructies over vindplaatsen. Er is een gratis versie en een premium versie, die je geocaches met een hogere moeilijkheidsgraad laat vinden. Deze uitgebreide versie kost €9,99.

Gratis versie:

Uitgebreide versie:

Tip! Het is lastig om je gezinsleven te combineren met sporten, maar het is voor jou én je kind wel erg belangrijk. De oplossing? Samen sporten! Wij hebben 5 tips voor sporten met je kind »

5) Beweegkriebels
Ook voor de allerkleinsten zijn er apps om in beweging te komen. Als ouder moet je hier natuurlijk een handje bij helpen. Via Beweegkriebels krijg je simpele oefeningen die je thuis kunt uitvoeren. Soms heb je materialen nodig als bordjes, dozen of een luchtbed. De oefeningen staan op ‘kaarten’ die ingedeeld zijn in twee leeftijdscategorieën:  0 tot 1,5 jaar en 1,5 tot 4 jaar.

Ontvang de best gelezen artikelen in je inbox

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang de beste artikelen over de zwangerschap, bevalling en de verzorging van de baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
5 apps om je kind meer te laten bewegen
Sluiten