Redactie
Redactie Gezin 7 jun 2018

5 handige trucjes tijdens de ochtendspits

Vaak is de klok je grootste vijand in de ochtend. Je wilt dat je kinderen met een fatsoenlijke outfit en een gevulde maag de deur uit gaan. En zelf wil je het liefst ook gedoucht en wel naar je werk vertrekken.

Deze 5 trucjes kunnen je helpen tijdens het ochtendritueel.

1. Muziek helpt

Hebben jouw kids ’s ochtends moeite om uit bed te komen, laat staan dat ze zich in een redelijk tempo wassen en aankleden? Muziek kan hierbij helpen. Stel een playlist samen met liedjes die je kinderen leuk vinden en druk op play zodra de kids in actie moeten komen.

Tip! Met grotere kinderen kun je een weddenschap afsluiten dat ze – voordat de playlist is afgelopen – klaar zijn met wassen en aankleden. Zo voorkom je treuzelen en dralen.

2. Structuur in de badkamer

Zijn tandenpoetsen en haren kammen standaard reden voor gedoe? Breng er dan structuur in en maak er een spelletje van. Zet alles wat je nodig hebt in een bakje en maak een duidelijk stappenplan door er bijvoorbeeld stickers op te plakken.

3. Bescherm je kleding

Niet alleen je kinderen moeten gekleed en wel de deur uit, ook jij wil er fatsoenlijk bijlopen. En om er voor te zorgen dat je nette jurk of broek – na het ontbijt – niet onder de pindakaas en melkvlekken zit kun je een badjas over je kleren aantrekken. Bij vlekken hoef je dan alleen je badjas in de was te gooien en hoef je je zelf niet meer om te kleden.

4. Dek de tafel de avond van tevoren

Geen tijd om ’s ochtends de tafel te dekken voor het ontbijt? Dek dan de avond van tevoren vast de tafel. In de ochtend hoef je alleen nog maar het ontbijt op tafel te zetten. En als je dan toch voorbereidingen aan het treffen bent, kun je 's avonds ook vast de bammetjes voor in de broodtrommel smeren. Dat scheelt heel wat kostbare tijd in de ochtend!

5. Kids checklist

Hebben jouw kinderen moeite om te onthouden wat zij in de ochtend moeten doen? Maak dan een checklist. Schrijf op wat je van ze verwacht en hang de checklist op een plek die iedereen kan zien. Je kunt ook met speciale stiften een checklist op bijvoorbeeld de tussendeur of koelkastdeur schrijven.

Tip!Lees nog meer tips voor tijdwinst in de ochtend.

Reageer op artikel:
5 handige trucjes tijdens de ochtendspits
Sluiten