Redactie
Redactie Gezin 7 jun 2018

5 redenen om je kinderen hun slaapkamer te laten delen

Hebben jouw kinderen ieder hun eigen slaapkamer? Heerlijk toch, een plekje voor jezelf. En je hebt vast goede redenen voor deze keuze. Maar heb je weleens stilgestaan bij de voordelen van een kamer délen?

Naast dat het ruimte bespaart en een stapelbed natuurlijk heel tof is, zijn er voor kinderen nog andere pluspunten aan je kamer delen met je broer of zus:

Een slaapkamer delen zorgt ervoor dat kinderen…

1. Een hechte band met elkaar smeden

Dat gepraat en gegiechel terwijl ze eigenlijk al moeten slapen, kun je soms misschien het beste voor lief nemen. Want hoe leuk is het!

2. Zich op hun gemak voelen, want: gezelschap

Scheelt ook een retourtje voor papa of mama als er weer 'een monster onder het bed' zit… 

3. Leren delen, overleggen en samenwerken  

Een slaapkamer is er natuurlijk niet alleen maar om in te slapen. Je kinderen spelen erin (met playdates), of maken er huiswerk in. Communicatie en elkaars ruimte respecteren is dan heel belangrijk!

4. Niet door ieder geluidje wakker schieten

Zeker als je bijvoorbeeld je 3-jarige al met de baby in één kamer laat slapen. Op een gegeven moment zijn ze de geluiden van hun broer of zus en het huis meer dan gewend.

5. Misschien wat sneller zelfstandiger worden en op zichzelf willen gaan wonen

Oké, aan dit 'voordeel' wil je misschien nog lang niet denken. Maar uiteindelijk wil je dat je kind prima z'n eigen boontjes kan doppen, toch? Vroeg of laat zijn ze er nu eenmaal klaar voor om uit te vliegen en de wereld verder te ontdekken. Effe slikken, maar het allerbeste!

Delen jouw kinderen hun slaapkamer?

Bron: mom.me

Reageer op artikel:
5 redenen om je kinderen hun slaapkamer te laten delen
Sluiten