Redactie
Redactie Do's & don'ts 6 jun 2018

5 relatie don’ts tijdens je zwangerschap

Als je zwanger bent, kan je wel eens niet he-le-maal jezelf zijn. Misschien kom je wel vaak snauwend uit de hoek of barst je in huilen uit zodra je een puppy ziet. Wij zetten 5 don’ts in je relatie op een rij, zodat het ook tijdens je zwangerschap gezellig in huis blijft.

1) Een hormonaal wrak worden

Natuurlijk moet je sneller huilen als je een zielige film ziet of soms zelfs zomaar. Daar is niks mis mee, net als sneller geïrriteerd raken; je hormonen razen tenslotte door je lijf. Maar blijf wel rekening houden met hoe je overkomt. Voor je partner is het niet makkelijk om met een tijdbom samen te wonen.

2) Op je kont blijven zitten

Het is heel verleidelijk om niet meer bij te springen in het huishouden en lekker van je rust te genieten. Maar als je in volledige staking gaat, zal jouw partner er na een paar maanden ook niet gezelliger op worden. Ook al kun je geen zware dingen meer tillen, een kopje koffie brengen moet nog wel lukken toch?

3) Jezelf laten verslonzen

Moe, moe en nog eens moe. Herkenbaar? Dan zou je waarschijnlijk de hele dag – zonder make-up-  in je pyjama willen lopen. Ook al voel je je niet super aantrekkelijk of mis je de motivatie om je leuk aan te kleden. Doe toch die moeite! Is het niet om jezelf beter te laten voelen, dan vind je partner het zeker weten fijn.

4) Onaardig doen

Snauw jij ook zoveel sinds je zwanger bent? Daar ben je heus niet de enige in. Je groeit een kind in je buik, hallo! Dat is nogal een zwaar werkje. Maar gewoon zonder enige schroom alles uit je mond laten vliegen, doet je partner zeer. Denk ook eens aan zijn gevoel en slik af en toe die snauw in.

5) Je partner verwaarlozen

Dit punt is wel het belangrijkste van allemaal. Vergeet niet dat er naast de baby in je buik, ook nog een man in huis is. Die dolgraag bij je wil zijn en dit proces samen wil meemaken. Maak tijd voor elkaar, praat over de toekomst, lach je rot en heb lekker veel seks (als je zin hebt). Nu kan het nog; als de baby er is, zul je even wat minder tijd hebben om van elkaar te genieten.

Reageer op artikel:
5 relatie don’ts tijdens je zwangerschap
Sluiten