Redactie
Redactie Gezin 7 jun 2018

5 soorten vaders die ieder kind nodig heeft

Er zijn sportieve vaders die iedere sport met hun kind willen doen, vaders die enorm van grapjes houden en vaders die in hun kind een klusser in spé zien. Iedere papa is weer compleet anders en uniek. Maar toch zijn er vijf verschillende soorten vaders die je kunt herkennen.

En iedere vader heeft vást een beetje van allemaal in zich!

1. Coachende vader

De vader als coach leert zijn kind hoe hij zwaktes kan omzetten naar een sterkte en ziet overal een kans in. Hij geeft z’n kind zelfvertrouwen als er getwijfeld wordt en helpt ‘m de beste versie van zichzelf te worden. De ‘coach’ is niet alleen positief, hij let ook op dat z’n kind niet te resultaatgericht wordt en leert ‘m de echte lessen in het leven.

2. Alleen met papa

Lekker alleen zijn met papa! Geen telefoon of een voetbalwedstrijd waar deze vader zich mee bezig houdt, maar aandacht voor z'n kind. Dit type vader last speciaal voor zijn kind ‘papatijd’ in, waar ze in die tijd leuke dingen gaan doen. Een potje voetbal, een spelletje of een verhaal. Of juist een moment waar ze een goed gesprek met elkaar hebben. Kinderen vergeten deze papatijd nooit meer, ook al is het iets onwijs simpels!

3. De papa die laat zien hoeveel hij van mama houdt

Kinderen vinden dit geweldig! Een kind die zijn ouders met elkaar ziet lachen, dansen of knuffelen, kan z'n geluk niet op. Je laat je kind zien hoe je elkaar respecteert, hoe teamwork eruit ziet, hoe je met elkaar omgaat in drukke en rustige tijden en hoeveel je van iemand kan houden in een relatie. 

4. De grappenmaker

Grappige stemmen opzetten, kietelbuien, iets onverwacht grappigs doen: de band met je kind gaat op deze manier een stuk vooruit. Even een grappig moment tussen vader en kind om even uit die dagelijkse bezigheden te zijn, iets wat ze nooit zullen vergeten!  

5. De toekijkende vader

Kinderen moeten soms zelf dingen ondernemen om zelfverzekerd te worden en te groeien. De vader aan de zijlijn houdt zich daarom op sommige momenten afzijdig en laat z’n kind z’n eigen ding doen. Wil zijn kind al helemaal zelf fietsen zonder zijwieltjes en hulp van papa? Dan laat hij dat toe. Behalve als het echt iets groots is en geen goed idee is, dan grijpt hij in. Wanneer er advies gevraagd wordt, zal deze vader dat geven. Maar hij laat z’n kind vooral z’n eigen avonturen maken.

Bron: Huffington Post

Reageer op artikel:
5 soorten vaders die ieder kind nodig heeft
Sluiten