Redactie
Redactie Gezin 7 jun 2018

5 tips: gezinstradities maken

Herinner jij ze nog? Die typische tradities waar je vroeger heel blij van werd. Iedere Moederdag naar de Efteling of de eerste dag van de zomervakantie koekjes bakken. Gezinstradities zijn waardevol en leveren onvergetelijke herinneringen op. Daarom 5 tips om jullie eigen leuke, gekke of grappige gezinstradities te maken! 

1. 3e zaterdag van de maand

Organiseer elke 3e zaterdag van de maand een 1 op 1 dagje samen met mama of papa. Op deze dag mag je kind zelf verzinnen wat jullie gaan doen en wat jullie s’ avonds gaan eten. Dit is ook een goede manier om je aandacht te verdelen als je meerdere kinderen hebt. Plan voor ieder kind een apart uitje in. Reken maar dat jullie het hier over tien jaar nog over hebben!

2.  Jarig? Taart als ontbijt!

Als je jarig bent mag (bijna) alles! Verzin een leuke traditie voor elke verjaardag. Bijvoorbeeld taart eten als ontbijt. Niet helemaal verantwoord, maar je kind vindt het zeker weten fantastisch! Ook leuk: s’ ochtends met het hele gezin cadeaus uitpakken in het grote bed of met potten, pannen en toeters de slaapkamer in om de jarige wakker te maken.

3. Oliebollen bakken op oudejaarsdag

Niet uniek, maar wel leuk: oliebollen bakken op oudejaarsdag. Natuurlijk kun je deze traditie iets anders maken. Wat dacht je van chocolade-hazelnootbollen of oliebollen met amandelspijs? Geef er een eigen draai aan en jullie nieuwe gezinstraditie is geboren!

4. 100 dagen voor Kerst

Leuk is het om elk jaar precies 100 dagen voor kerst met het hele gezin op pad te gaan. Bedenk een leuk uitje, zoals dolfijnen spotten in het Dolfinarium, pannenkoeken eten in het bos of uitwaaien op het strand. Heb je geen tijd of geld voor een uitje? Knutsel dan samen met je kind een kalender en tel een maand voor Kerst af! Bekijk hier 5 goedkope to do's met je gezin »

5. Poffertjes eten op Moederdag

Moederdag is natuurlijk een traditie die elk jaar weer terugkomt. Maar je maakt deze dag extra speciaal door bijvoorbeeld ieder jaar poffertjes te eten met hele gezin. Zo’n gezellig poffertjesfeest op Moederdag blijft zeker weten beter hangen dan een Moederdag waarbij iedereen na het ontbijt op bed weer zijn eigen gang gaat. 

Reageer op artikel:
5 tips: gezinstradities maken
Sluiten