Redactie
Redactie Gewicht 7 jun 2018

5 tips om snel af te vallen

Als je snel een paar kilo wilt afvallen, is het belangrijk om gezond te blijven eten. Na een crashdieet vliegen de kilo’s er namelijk alleen maar harder aan. Wij geven 5 tips waarmee je op een gezonde manier snel resultaat ziet.

1) Houd een balansdag

Las één keer in de week een balansdag in. Ga op die dag voor niet meer dan 1200 kcal, door bijvoorbeeld een fruitdag te houden en ’s avonds de koolhydraten een keer te skippen. Als je echt je lichaam goed wilt reinigen, kun je ook gaan voor een korte ontslakkingskuur om alle afvalstoffen de deur uit te doen.

2) Schrap de tussendoortjes

Ongemerkt eet je vaak veel meer dan je denkt. Dat koekje bij de koffie, die halve boterham van je kind en dat hapje wat je uit de pan snoept als je staat te koken: uiteindelijk kom je er gewoon van aan. Ga bewust voor zes keer per dag een kleine, gezonde portie.

Mama en Zo tip: Moeite om die extraatjes te laten liggen? Lees in ons artikel hoe je voor eens en altijd stopt met snaaien!

3) Water, water, water

Je denkt misschien dat die sapjes, light drank en een sporadisch wijntje geen kwaad kunnen, maar een glas (vruchten)sap bevat vaak al 80 tot 150 kcal. Drink daarom voorlopig niets anders meer dan water en je zult resultaat zien. Naast water, kun je ook gaan voor groene thee De kilo’s schijnen er dan vanzelf af te vliegen. Handig feitje: met ijskoud water verbrand je meer calorieën.

4) Sport je suf

Als je echt snel kilo’s kwijt wilt, zul je er helaas aan moeten geloven, sporten… het is en blijft essentieel. Ga daarom elke dag voor een uur bewegen. Je kunt bijvoorbeeld gaan hardlopen (een uur wandelen doet ook wonderen) een extra les bij de sportschool volgen, thuis een opruimsessie houden of baantjes zwemmen.

5) Boost je stofwisseling

Hoe snel je afvalt, hangt ook af van je stofwisseling. Een snellere stofwisseling zorgt namelijk voor meer (vet)verbranding. Je houd je stofwisseling bezig door pittig te eten. Maar ook veel eiwitten zoals yoghurt, ei, kwark, kaas, een handje ongezouten noten zoals walnoten of amandelen zorgen ervoor dat je stofwisseling een boost krijgt. En daar is ie weer, flink sporten helpt ook!

Mama en Zo tip: Gebruik jij veel suiker in je dieet? Het is een echte dikmaker. Ga suikervrij en je zult zien dat je lichaam vanzelf slanker wordt!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 tips om snel af te vallen
Sluiten