Redactie
Redactie Lifestyle 7 jun 2018

5 tips: samen sporten met je kind

Het is lastig om je drukke gezinsleven te combineren met sport. Niet alleen de sport van je kind, maar ook zelf (blijven) sporten is voor veel moeders een opgave. Terwijl het belangrijk is om je kind het goede voorbeeld te geven. De oplossing? Samen sporten!

Om het sporten iets beter in alle schema’s te laten passen, kun je natuurlijk ook samen met je kind sporten en bewegen. We geven je vijf handige tips!.

Tip 1) Weegt je kind minder dan 15 kilo? Dan heb je de perfecte sportaccessoire bij de hand. Denk bijvoorbeeld aan je kind twintig keer optillen boven je hoofd of 45 seconden planken met je kindje op je rug (je kind moet zich wel vast kunnen houden hiervoor). Je kunt ook buikspieroefeningen doen waarbij je als je omhoog komt elke keer een high-five aan je kind geeft. Plezier voor je kind, work-out voor jou!

Tip 2) Samen fietsen of wandelen is één van de meest makkelijke manieren om samen in beweging te zijn. Dit hoeven geen enorm lange routes te zijn, ook een tochtje naar de supermarkt of sportclub is prima. Als jullie iets meer tijd hebben, bijvoorbeeld in het weekend, dan zijn routes in het bos of het park uitdagend.

Tip 3) Ouder-kind toernooien zijn er in allerlei sporten, vooral aan het eind van het sportseizoen. De ouders nemen het op tegen hun eigen kinderen in een team. Wedden dat je kind het leuk vindt als je hier aan mee doet?

Tip! Je moet een goed voorbeeld zijn voor je kind. Maar dan rijst de vraag: wanneer ben je een goed voorbeeld? »

Tip 4) Introduceer een nieuw ritueel: elke dag gaan jullie samen tien minuten swingen op de favoriete muziek van je kind. Deze deuntjes komen waarschijnlijk je neus uit na een paar dagen, maar het is een makkelijke manier om je kind net even wat extra beweging te geven zonder dat je er op uit hoeft.

Tip 5) Zit je vaak te wachten in de kantine als je kind zich uitleeft tijdens een sporttraining? Die tijd kun je waarschijnlijk beter benutten! Vraag eens aan de trainer van je kind of je kunt helpen met de training. Of trek zelf je hardloopschoenen aan en loop een rondje in de buurt terwijl je kind zich vermaakt op de training.

—-

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Tym. Tym.nl is er voor alle ouders die meer willen weten over sporten, spelen en bewegen door kinderen. Met al je vragen over bijvoorbeeld buitenspelen, sportkeuze, blessures en motorische ontwikkeling ben je hier aan het juiste adres.     

Reageer op artikel:
5 tips: samen sporten met je kind
Sluiten