Redactie
Redactie Baby 6 jun 2018

5 tips tegen luieruitslag

Alle baby’s krijgen er wel eens mee te maken: luieruitslag. De billen van je baby zijn rood en geïrriteerd, soms ook kapot. Vervelend! Daarom geven wij je 5 tips tegen luieruitslag.

Tip 1) Verwissel vaker je baby’s luier

Verschoon de luier van je baby minstens 8 keer per dag. Als je baby’s billen lange tijd vochtig zijn, wordt de huid week en dus extra gevoelig voor uitslag. Bekijk hier de 10 meest voorkomende kinderkwaaltjes »

Tip 2) Vergeet de plooien niet

Zorg ervoor dat niet alleen je baby’s billen, maar ook het gebied erom heen goed schoon maakt. Gebruik een zacht doekje met lauw water en wrijf niet te hard. Vermijd babydoekjes met alcohol, dit maakt het probleem juist erger. 

Tip 3) Smeer de billen in    

Smeer de billen van je baby na elke verschoonbeurt in met een  hydraterende, of een speciale beschermende zalf zoals Bepanthen Baby Zalf.

Tip 4) Frisse lucht doet wonderen 

Laat de billen van je baby af en toe even ‘luchten’. Door je baby’s billetjes in de frisse lucht te laten drogen, kan de huid even ademen zonder de luier om. 

Tip 5) Gebruik een huis-, tuin- en keukenmiddeltje

Er staan waarschijnlijk wel een paar producten in je keukenkastje die je volgens sommigen prima kunt gebruiken bij luieruitslag. Zo schijnen olijfolie en kokosolie zeer helend te werken. Ook vaseline wordt vaak genoemd als de oplossing tegen luieruitslag.

 

Tip! Wil je nog meer weten over de verzorging van je baby's huid? Wij hebben nog veel meer informatie!

Reageer op artikel:
5 tips tegen luieruitslag
Sluiten