Redactie
Redactie Baby 7 jun 2018

5 tips voor een relaxte kraamweek

De eerste week na je bevalling is hectisch. Je bent aan het herstellen, moet wennen als kersverse mama en familie en vrienden staan te popelen om langs te komen. Daarom geven wij je 5 tips voor een relaxte kraamweek.

1) Nodig de mensen uit die het dichtst bij je staan

Nodig de eerste week alleen je naaste familie en allerbeste vrienden uit. Dit zijn de mensen bij wie je helemaal jezelf kunt zijn. Je voelt je vaak ook minder schuldig om tegen hen te zeggen dat je moe bent en graag wilt slapen. Kun jij wel wat extra slaap gebruiken? Lees onze tips zodat je uitgerust de dag doorkomt »

2) Accepteer hulp

Probeer niet alles alleen te doen. Veel mensen vinden het juist fijn om af en toe bij te springen. Dus biedt de buurvrouw aan om voor jullie te koken of wil je zus graag stofzuigen? Accepteer het! Ook als de kraamverzorgster weer vertrokken is, is  wat extra hulp fijn!  

3)  Schakel de kraamverzorgster in

Vind je het lastig om sommige dingen tegen je kraamvisite te zeggen? Schakel dan de kraamverzorgende in. Zij kan aangeven dat het weer tijd is om even te gaan rusten. Of zeggen tegen het bezoek dat ze hun handen moeten wassen. Dit geeft rust en jij voelt je minder schuldig. 

4) Vraag om hulp

Sommige mensen willen graag helpen, maar weten niet zo goed hoe. Vraag dus ook gerust om hulp. Bezoek vindt het echt niet gek om zelf even wat te drinken in te schenken en misschien kan je moeder wat extra boodschappen meenemen als ze toch naar de winkel gaat. 

5) Zet een kruis in de agenda 

Natuurlijk wil je dolgraag jullie nieuwe aanwinst aan familie en vrienden laten zien, maar zorg ook dat jij en je partner kunnen wennen aan jullie baby en jullie nieuwe rol. Zet daarom af en toe een dikke kruis in de agenda en doe alles op je eigen tempo.

Ook slim:

  • Verstuur de geboortekaartjes later, zo voorkom je drukte in de eerste week. 
  • Vraag bezoek om eerst even te bellen voordat ze langs komen. 
  • Zet je telefoon op rust- en voedingsmomenten uit. 
  • Voel je niet verplicht om gelijk te reageren op sms’jes, belletjes of mailtjes. 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 tips voor een relaxte kraamweek
Sluiten