5 to do’s met je gezin

Redactie 7 jun 2018 Gezin

In het weekend op de bank ploffen is makkelijk en verleidelijk, maar quality time doorbrengen met je gezin is gezelliger en geeft energie! Ter inspiratie 5 to do’s met je gezin.

1) Chefkok voor een dag

Laat je peuter één keer in de week een gerecht uitkiezen wat hij wil eten. Is dit pizza? Zorg dan dat je samen de pizzatopping uitkiest, koopt, snijdt en erop legt. Maak er een heel spektakel van en laat je kind mooie figuurtjes maken op zijn pizza, bijvoorbeeld een smiley. Zo betrokken zijn, vindt je peuter helemaal geweldig!

2) Samen een schilderij maken

Elke peuter houdt van knutselen en vies worden. Een leuk idee is dus om een groot wit vel karton neer te leggen en met vingerverf samen een schilderij te maken. Niet saai alleen met je handen werken, maar ook met je neus, voeten en wat je kind maar wil! Daarna versieren en vergeet niet om je kind zijn schilderij te laten signeren.

3) Fantasie-avontuur beleven

Niemand heeft een grotere fantasie dan een peuter. Laat je samen meeslepen in een fantasie avontuur door om de beurt een verhaal te vertellen en hier samen op door te gaan. Er ontstaat vanzelf een avontuur. Wie weet moeten jullie wel achter de bank verschuilen voor piraten of op speurtocht.

4) Dansen tot je neervalt

Als je peuter een drukke bui heeft, kun je natuurlijk zeggen dat hij rustig moet worden. Maar soms lucht het enorm op om gewoon lekker mee te doen. Draai de muziek keihard en ga samen dansen, zingen en rondrennen! Wil je uitpakken? Verkleed je dan en schmink je peuter om er als echte sterren bij te lopen.

5) Ouderwetse spelletjes

Af en toe gewoon de tijd nemen om samen te spelen, is vaak al genoeg. Laat hem het spel uitkiezen en voor je het weet ben je samen bezig met een spelletje memory of ‘ik zie, ik zie wat jij niet ziet’. Dit zijn de momenten waar je peuter –en jij ook – later met heel veel plezier op terug kijkt.

Reageer op artikel:
5 to do’s met je gezin
Sluiten