Redactie
Redactie Kleuter 7 jun 2018

5 variaties voor de broodtrommel

Iedere ochtend kom je weer voor dezelfde vraag te staan: “Wat zal ik mijn kind vandaag eens meegeven naar school?” Een gezonde lunch is belangrijk voor je kind, maar als het om eten gaat zijn kids erg kritisch. Een tip: het oog wil ook wat! Maak de lunchbox af en toe leuk, lekker, gezond en gevarieerd met onderstaande recepten.

Tip: Denk bij iedere lunchtrommel aan het toetje voor na de boterham. Geef fruit of rauwkost mee!

1) Boterhammen op een stokje

Benodigdheden
4 lange prikkers
2 witte boterhammen
2 bruine boterhammen
2 plakjes kaas (30+)
16 druiven
1 mespuntje boter
1 appel (Jonagold, geschild en in blokjes van 3 cm gesneden)

Zo maak je het
Besmeer de boterhammen met een dun laagje boter. Beleg vervolgens de bruine boterhammen met kaas en leg dan de witte boterham er bovenop. Snijd de boterham in stukjes van 3×3 cm. Rijg de boterhammen aan het stokje afgewisseld door de druiven en de stukjes appel.

2) Lachende clown

Benodigdheden
100 gram geraspte wortelen
1 hardgekookt ei
2 kerstomaatjes
50 gram garnalen
Yoghurt of een andere willekeurige dressing

Zo maak je het
Het wordt een beetje passen en meten in de broodtrommel, maar het past echt! Maak van de geraspte wortelen een cirkel. Bedek de cirkel met de garnalen, maar laat de bovenkant vrij (dit zijn de haren van de clown). Snij het ei in twee gelijke schijfjes, dit worden de ogen. Gebruik een kerstomaat als rode neus. Snijd de andere kerstomaat doormidden. Dit worden de oren. Laat de clown lachen door een mond te maken van een streepje yoghurt of dressing. Je kind zal verrast zijn, een keer wat anders dan brood.

3) Sterrenhemel

Benodigdheden
1 witte boterham
1 bruine boterham
Beleg naar keuze
Mespuntje boter
Stervormpje

Zo maak je het
Steek met het vormpje een stuk of drie sterretjes uit het bruine en witte brood. Stop vervolgens de bruine sterren in het witte brood en de witte sterren in het bruine brood. Besmeer de boterham met een beetje boter. Beleg de boterham naar keuze, stapel ze op elkaar en snijd ze schuin doormidden. Je kunt natuurlijk ook andere vormpjes gebruiken.

4) Broodrolletjes

Benodigdheden
2 bruine boterhammen
Beleg naar keuze
Rauwkost naar keuze

Zo maak je het
Snij bijvoorbeeld lange repen van ham en kaas. Zorg voor frisheid door er reepjes komkommer tussen te leggen. Rol de boterhammen op. Snij de rolletjes ook eens in stukjes, net als sushi!

5) Alle kleuren van de regenboog

Benodigdheden
Aluminiumfolie
1 Boterham
Beleg naar keuze
Fruit en rauwkost naar keuze

Zo maak je het
Verdeel de broodtrommel in verschillende vakjes. Dit kan door middel van aluminiumfolie. Stop in het ene vakje een boterham met beleg. Vul de overige vakjes met: cherrytomaatjes, paprika, radijs, druiven of aardbeien. Zo maak je van de lunchtrommel een feest!
 
Leestip: Geen inspiratie voor het ontbijt? Lees dan het artikel: 5x gezond ontbijt voor je kind! Hier vind je ook variatietips voor beleg.

Reageer op artikel:
5 variaties voor de broodtrommel
Sluiten