Redactie
Redactie Gezin 8 jun 2018

5 voordelen van kinderopvang

Er zijn veel negatieve berichten over de kinderopvang. Maar dat kinderopvang ook goed kan zijn voor je kindje, is zeker. Wij zetten 5 voordelen op een rij.

1) Het bevordert de sociale ontwikkeling

Een goede kinderopvang is leuk voor kinderen. Ze doen er andere ervaringen op dan thuis en leren met andere kinderen omgaan. Samen delen, samen spelen. Het is een goede basis voor je kind zijn sociale gedrag. Lees tussen welke soorten opvang je kunt kiezen »

2) Het is een goede voorbereiding op school

Veel kinderopvangen gebruiken de Vroeg en Voorschoolse Educatie (VVE). Hierdoor worden eventuele taal- of ontwikkelingsproblemen aangepakt, om te voorkomen dat je kind later op school geen of minder achterstand op loopt.

3) Kinderopvang zorgt voor gezonde zelfstandigheid

Het is in het begin moeilijk om dag te zwaaien bij de opvang. Maar je kind vindt het vaak juist enorm leuk om weer naar zijn vriendjes te kunnen. Het is goed dat je kind in een veilige omgeving leert om te gaan met het feit dat jij weggaat en er op leert vertrouwen dat je terug komt.

4) Het stimuleert de algehele ontwikkeling

Niet alleen op sociaal vlak steekt je kind veel op, maar ook op emotioneel, motorisch, creatief en cognitief niveau wordt hij uitgedaagd. Leuke spelletjes, boekjes lezen en liedjes zingen; er is genoeg te doen. Zo leert je kind elke dag spelenderwijs weer iets bij.

5) Kinderopvang verbreedt de wereld van je kind

Je kind merkt dat er (ook) een andere omgeving is dan thuis of bij familie. Op deze manier leert hij omgaan met de regels die voor verschillende omgevingen gelden. Dat is belangrijk; het besef dat de wereld verder reikt dan alleen het vertrouwde. Kinderen die gewend zijn aan opvang en zich veilig en vertrouwd voelen op die plek, bouwen veel zelfvertrouwen op.

Lees meer feiten & fabels over kinderopvang »

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 voordelen van kinderopvang
Sluiten