Redactie
Redactie Dreumes 6 jun 2018

5 weetjes over je baby’s voeding

Wist je dat je baby van kiwi luieruitslag kan krijgen? Of dat een smaak pas na 15 keer proeven went? Het zijn van die feitjes waarvan je niet snapt dat je ze niet eerder wist. Daarom hebben wij er 5 voor je op een rij gezet!

1) Aardbeien zorgen voor uitslag

Vanwege de mogelijke allergische reacties is het verstandig om even te wachten met aardbeien. In aardbeien zit de stof histamine. Hierdoor kan je baby vooral huiduitslag en jeuk krijgen. Histamine zit overigens ook in ananas, kiwi en meloen. Ook van deze fruitsoorten kan je kind uitslag krijgen.

2) Je baby’s smaakvoorkeur is al bepaald

In jouw buik leerde je baby verschillende smaken kennen, hierdoor zal hij eerder een voorkeur hebben voor smaken die hij al kent. Heb jij dus gezond en gevarieerd gegeten? Grote kans dat je baby dan ook zonder strijd zijn groenten op eet.

3) Zuur en zout helpen bij hoofdpijn

Zure en zoute voedingsmiddelen helpen goed tegen kinderhoofdpijn. Probeer eens een appel, een beetje citroensap of een zoute stengels als je baby hoofdpijn heeft.

4) Kiwi vergroot kans op luieruitslag

Kiwi is heel gezond en bevat veel vitamine C. Als je kind gevoelig is voor allergieën is het verstandig om op te passen met kiwi. Hij kan er namelijk luieruitslag van krijgen. Op latere leeftijd kan hij er misschien wel tegen. Verzorgende zalf helpt om de rode billetjes van je baby te voorkomen en te verzachten. 

Smeertip! Ken je Bepanthen Baby Zalf al? Een fijn product voor de bescherming van de billetjes van je baby. Deze zalf bevat een hoge concentratie dexpanthenol (5%) dat het natuurlijke huidherstel ondersteunt. 

5) Een smaak went pas na 15 keer proeven

Je kent het vast wel; dat zure gezicht als je kind iets niet lekker vindt. Veel ouders geven dan na twee of drie keer proberen de strijd op. Maar uit onderzoek blijkt dat je baby een groente of ander product juist tien tot vijftien keer moet proeven om het te kunnen waarderen. Volhouden dus!

Reageer op artikel:
5 weetjes over je baby’s voeding
Sluiten