5x tijdwinst door een ochtendritueel

Redactie 7 jun 2018 Gezin

Als je een kind hebt, verlopen de ochtenden een stuk drukker. Naast je eigen ochtendritueel, moet je kind ook aangekleed worden en ontbijten. Opeens is de klok je grootste vijand. Hoe zorg je dat je s’ ochtends niet in tijdnood komt? Lees onze tips voor een relaxed ochtendritueel.

Tip 1) Pak de avond van te voren al je spullen

Probeer zoveel mogelijk spullen al de avond van te voren klaar te leggen. Niet alleen de spullen voor je kind, maar ook je eigen kleding en tas. Ook slim: dek alvast de ontbijttafel.

Tip 2) Sta eerder op

Natuurlijk is het heerlijk om een kwartier langer in bed te blijven liggen, maar als je vervolgens in tijdnood komt, ben je minder blij. Sta daarom op tijd op, voordat je kind wakker is. Zo kun je in alle rust nog even douchen en ontbijten.

Tip 3) Verdeel de taken

Zorg dat je de avond van te voren samen met je partner duidelijk de taken verdeeld. Wie zorgt voor het ontbijt en wie verschoont en kleed aan?

Tip 4) Plan extra tijd in

Plan voor het ochtendritueel een kwartier langer dan je nodig denkt te hebben. Zo heb je meer tijd mocht er onverwachts iets tussen komen.

Tip 5) Wees niet te perfectionistisch

Accepteer dat er soms wel eens wat misgaat. Kinderen zijn nu eenmaal onvoorspelbaar. Bovendien kan je kind, als hij wat ouder, is behoorlijk treuzelen 's ochtends. Stel prioriteiten en besef dat geen enkele moeder perfect is. Niemand heeft er last van als je ontbijttafel nog niet is opgeruimd wanneer je terugkomt van je werk

Reageer op artikel:
5x tijdwinst door een ochtendritueel
Sluiten