5x De leukste muziekboekjes voor peuters

Kids zijn dol op muziek. En rond de peutertijd kun je ze ook echt al wat bijbrengen over de verschillende soorten muziek die er zijn. Muziekboekjes zijn daarom een superleuk cadeau voor peuters.

Oké, de kids vinden geluidenboekjes natuurlijk ge-wel-dig! Maar welke ouder wordt er na verloop van tijd niet hondsdol van alle ‘miauw’, ‘taatuuu taatuuu taatuuu’ of ‘Gonnie en Gijsje, samen op stap…’? Menig geluidenboekje verdwijnt dan ook plots ergens bovenop of achterin de kast. Of wees eerlijk, gewoon hup, de prullenbak in!

Goede muziekboekjes voor peuters

Maar er is dus een alternatief. En dat zijn deze muziekboekjes, die de kids in aanraking brengen met echte (goede) muziek. Goed voor de ontwikkeling, beter voor de ouders.

1. Paco is een rockster – €17,95

Muziekboekje Paco is een rockster
Bron: Bol.com

Eigenlijk zijn alle boekjes uit de Paco-serie geweldig. Ze gaan van de fanfare tot Afrika, van jazz tot de opera, en van disco tot Mozart. Maar dit boekje, waar Paco in Londen allemaal rockmuzikanten bij elkaar verzamelt en een rockband vormt, is wel echt super leuk!

2. Wereldmuziek – €13,95

Clavis Peuter Wereldmuziek
Bron: Bol.com

De muziekboekjes van Clavis zijn iets simpeler dan de Paco-boekjes, maar daardoor juist voor de iets jongere peuters perfect geschikt. In dit boekje maakt je kleintje kennis met verschillende soorten wereldmuziek.

3. Dribbel, Wat is dat geluid? – €15,99

Dribbel -wat is dat geluid- muziekboekje
Bron: Bol.com

Oh die Dribbel. Hij ontdekt de wereld samen met jouw peuter. In dit boekje ontdekt hij allerlei soorten muziekinstrumenten achter de flapjes en door op de geluidsbuttons te drukken.

4. Een jaar in één dag – €19,95

Een jaar in een dag geluidenboek
Bron: Bol.com

Dit ontzettend mooie prentenboek is ook nog eens een gids voor de kids door ‘De vier jaargetijden’ van Vivaldi. Een meisje en haar hond lopen in dit boek samen door de vier seizoenen heen, op iedere pagina is weer iets anders moois te ontdekken. De illustraties zijn fenomenaal en de muziek is erg fijn om naar te luisteren. Echt een aanrader!

5. De Notenkraker – €19,95

De Notenkraker muziekboekje
Bron: Bol.com

En gewoon omdat ‘ie zo ontzettend mooi is, nog een boek uit dezelfde serie als ‘Een jaar in één dag’, De Notenkraker. Tsjaikovski’s meesterwerk. Ontmoet de Notenkraker, de suikerfee en de Muizenkoning. Een prachtig en klassiek kerstverhaal begeleid met de allermooiste muziek. Een perfect cadeau voor de feestdagen!

Lees ook:

Reageer op artikel:
5x De leukste muziekboekjes voor peuters
Sluiten