Redactie
Redactie Zwanger 9 feb 2020

5x dingen die je wil weten voor je een jongen krijgt

Hooray, je krijgt een jongen! Maar eh, wat kun je dan precies verwachten? Déze feitjes ken je echt alleen als je zelf een zoontje hebt gebaard…

Sommige dingen zijn écht heel anders dan bij een meisje. Fijn om te weten voordat jij jouw kleine man op de wereld zet!

1. Zijn testikels zijn vlak na de geboorte enorm

Of nou ja, enorm… In ieder geval groter dan je misschien zult verwachten! Baby’s komen met veel vocht in hun lichaampje ter wereld, door de hormonen die ze kregen toen ze nog in jouw buik zaten. Dit vocht verzamelt zich rond de ogen en genitaliën en is binnen een paar dagen weer weg.

2. Hij krijgt als baby misschien al erecties

Schrik niet: héél normaal, dit. Dat het jochie nu al een stijf piemeltje krijgt, heeft niks te maken met seksuele gevoelens – het is een normale, lichamelijke reactie op het prikkelen van zijn zenuwen. Met andere woorden: hij vindt het lekker en fijn voelen!

3. Zijn penis kan ‘verdwijnen’

Een beetje zoals een schildpad zich terug kan trekken in zijn schild, kan de piemel van een jongen zich terugtrekken in het lichaam. No stress: tuurlijk komt ‘ie weer tevoorschijn!

4. Er kan een zwellinkje op zijn penis ontstaan

En dit hoeft niets ernstigs te zijn. De voorhuid van zijn piemeltje zit bijna altijd verkleefd aan zijn eikeltje. Na verloop van tijd zal dit langzaam losgaan. Als de voorhuid al een beetje is losgeweken, kan het zijn dat er een zwellinkje op de penis ontstaat. Dit komt door smegma: er blijft wat urine en huidsmeer onder het voorhuidje zitten. Om ontstekingen te voorkomen, moet dit weggewassen worden. Maar dit kan natuurlijk alleen als de voorhuid kan worden teruggeschoven. Zit die nog (gedeeltelijk) vast aan het eikeltje? Laat het dan zitten, en was het topje van de penis voorzichtig. Bij twijfel, altijd de dokter bellen!

5. Hij speelt maar wat graag met z’n geslachtslid

Yep, ook in het openbaar en vol in het zicht van vreemden grijpt ‘ie maar wat graag naar zijn piemeltje. Vind je dit vervelend? Als ‘ie wat ouder is, kun je met hem bespreken dat ‘ie dat thuis en in z’n kamertje wel mag doen, maar liever niet daarbuiten.

Lees ook:

Reageer op artikel:
5x dingen die je wil weten voor je een jongen krijgt
Sluiten