Redactie
Redactie Gezin 4 feb 2020

5x knutselen voor Valentijnsdag samen met je kids

Het strooien met hartjes en kusjes kan bijna beginnen, want Valentijnsdag komt er weer aan. Op 14 februari vieren we met z’n allen, maar vooral met elkaar, de liefde. Je kan natuurlijk een kaart sturen naar je Valentijn, maar gezellig wat knutselen voor Valentijnsdag met je kids is natuurlijk veel leuker.

Samen iets maken voor je partner, of misschien voor een vriendje of vriendinnetje van school. Knutselen is altijd gezellig en met Valentijnsdag kun je natuurlijk helemaal los gaan.

Knutselen voor Valentijnsdag

Houd een gezellige knutselmiddag met je eigen Valentijntjes en verblijd de liefste opa, oma, tante of meester met het resultaat.

1. Een hart van vingerafdrukken

Wat heb je nodig? Zelfdrogende witte klei, een prikker, een lintje of stukje touw, verf in een kleur naar keuze (maar bij voorkeur natuurlijk Valentijnsrood) en een kwastje. Maak eerst bolletjes met de klei en druk die vervolgens platter met je handen tot een cirkel ontstaat. Druk dan twee keer de duim van je mini in de klei, in de vorm van een hart. Maak bovenin de cirkel een gat met de prikker en haal het touwtje of lint erdoor. Laat de hanger opdrogen. Is de klei helemaal uitgehard? Kleur het hart van vingerafdrukken dan in met een mooie kleur en klaar is je hanger!

Heb je een kleine baby? Druk dan in een groter bolletje een handje of voetje erbij!

2. Kaarsenhouders met hart

Je hebt nodig: schone glazen potjes waar een waxinelichtje in past, gekleurd papier, glasstiften, een schaar en lijm. Laat je kindje (met hulp) hartjes knippen uit gekleurd papier en plak deze op de glazen potten. Versier verder met de glasstiften, een waxinelichtje erin en inpakken maar. In plaats van kaarsjes, kan je ook een klein plantje in het potje zetten.

3. Hartjesvoeten en -handen

Pak het volgende bij elkaar: wit papier of karton, verf die makkelijk afwasbaar is, een vuilniszak en de voeten en handen van je kids. Zorg dat je kinderen geen kleding aan hebben die niet vies mag worden of trek eventueel wat uit en leg de vuilniszak op de grond ter bescherming voor de verf. Maak bakjes met verf klaar en laat de kids hier hun voeten en handen in stoppen. Plaats ze vervolgens een voor een in hartjesvorm op het papier of karton. Dat is nog eens een persoonlijk Valentijnscadeau, nietwaar?

4. Hartjes stempelen

Met de gekste dingen kunnen je kinderen hartjes stempelen op papier. Met je vingertoppen bijvoorbeeld! Of met een lege wc-rol die je een beetje platdrukt tot de vorm van een hart ontstaat. Plak er een stuk tape omheen zodat de vorm erin blijft zitten en laat je mini de uiteindes van de rol in de verf dippen, om daarna een prachtig stempelkunstwerk te maken. En wat dacht je van ouderwets hartjes snijden uit een halve aardappel?

5. Hartenkunst

Bereid voor je kids een stuk karton voor met daarop een hart geplakt wat je weer makkelijk verwijderen kan. Laat ze met verf en kwasten, sponsen en handen hun gang gaan en laat alles drogen. Haal vervolgens het hart weg en je hebt een prachtig stuk kinderkunst in handen.

Dit artikel is geschreven door Laurien Bleeker.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5x knutselen voor Valentijnsdag samen met je kids
Sluiten