Redactie
Redactie Mama 7 jun 2018

5x recepten voor eten na het sporten

Sporten is een uitlaatklep voor kinderen. Ze kunnen hun energie er in kwijt, maar leren ook veel op sociaal en motorisch vlak. Het is belangrijk voor kinderen om na het sporten weer volop energie te hebben voor andere activiteiten. Rust speelt hierin natuurlijk een grote rol, maar ook voeding kan goed helpen bij het herstel.

Eiwitten en vocht zijn hierbij erg belangrijk. Eiwitten helpen de spieren herstellen na inspanning. Nu hoef je je kind geen eiwitshakes voor te zetten, maar bepaalde voedingskeuzes kunnen zeker helpen. Voor een optimaal herstel eet je kind binnen dertig minuten na een training eiwitrijke voeding

Om je te helpen hebben we hieronder 5 heerlijke recepten verzameld die perfect zijn voor na het sporten:

1. Quinoa salade met kip
Quinoa is één van de beste plantaardige bronnen van eiwit. Een ideaal after-training recept, want de eiwitten zijn goed voor het herstel, de salade is snel klaar en makkelijk te maken. Klik hier voor de ingrediënten en de bereiding.

2. Zelfgemaakte mueslireep met noten
Soms is het na het sporten nog geen tijd voor lunch of avondeten. Dan kan je voor een tussendoortje kiezen. Lekkerder én gezonder dan de voorverpakte variant zijn deze zelfgemaakte mueslirepen. Alle ingrediënten zijn in het schap van de supermarkt te vinden en je zet ze zó in elkaar. Door de noten zitten de repen vol eiwitten. Klik hier als je benieuwd bent naar het recept

3. Frittata met aardappel, doperwten en ham
Heb je een keer wat minder tijd, maar wil je toch een voedzame maaltijd op tafel zetten na het sporten? Dan is deze frittata een uitkomst. Iets meer dan een kwartiertje heb je nodig voor dit eiwitrijke diner. Het recept voor de frittata vind je hier.

4. Ei muffins
Nog zo’n heerlijk tussendoortje dat niet al te moeilijk is om te maken. Het vergt enige voorbereiding, omdat je de muffins de dag van tevoren moet klaarmaken om ze meteen na het sporten te kunnen eten. Maar goed, dan heb je ook wat: een eiwitrijk tussendoortje waar je ook nog eens groenten in kunt verstoppen. Klinkt goed toch? Hier vind je het recept.

5. Pindakaas banaan smoothie
Onze persoonlijke favoriet en ook uitermate geschikt als energiebron vóór het sporten. De pindakaas en kwark zorgen voor ontzettend veel eiwitten. Makkelijker dan dit wordt het niet om aan je eiwitten te komen. Lees hier wat je nodig hebt om deze pindakaas banaan smoothie te maken.

Reageer op artikel:
5x recepten voor eten na het sporten
Sluiten