Redactie
Redactie Baby 7 juni 2018

5x welk type baby geef jij borstvoeding?

Geen enkele baby is hetzelfde (gelukkig maar) en dus gedraagt ieder kind zich ook anders als het om borstvoeding gaat. Deze hilarische illustraties geven dit héérlijk treffend weer! Welk type is jouw baby?

Type 1) De Aanvaller

Je baby kan niét wachten en ‘staat’ te trappelen van ongeduld. Zodra je ‘m aanlegt gaat alle aandacht naar de borst. Je baby drinkt tien tot twintig minuten aan één stuk door en is niet te vertragen. Naarmate de honger meer gestild wordt, zal het wat langzamer gaan.

Type 2) De Onhandige Drinker

Je baby heeft zo’n honger, dat zelfs het aanleggen niet meer lukt. En daardoor wordt je kind gefrustreerd en barst hij in tranen uit. Tijdens het voeden gaat het meerdere keren mis.

Type 3) De Treuzelaar

Je baby is niet echt geïnteresseerd in het voeden en maakt ook weinig aanstalten om te gaan drinken. De truc is om je baby regelmatig aan te leggen, vooral als ze alert zijn en hapbewegingen maken.

Type 4) De Fijnproever

Je baby wil eerst even met je tepel spelen, wat van de melk proeven en smakken voordat ze daadwerkelijk gaan drinken. Als je je kind aanspoort om te gaan drinken kan hij geïrriteerd raken. Vaak kalmeert je baby na een paar minuten en gaat hij rustig drinken.

Type 5) De Slaapkop

Je baby wil eerst even een beetje drinken, doet daarna een paar minuten zijn ogen dicht en drinkt weer verder. Soms valt je baby écht in slaap tijdens het voeden en is dan een uur van de wereld. Na het slapen wil hij gewoon weer gevoed worden.

Bron: Smart Parenting / Illustraties: Pau Padre

Reageer op artikel:
5x welk type baby geef jij borstvoeding?
Sluiten