Redactie
Redactie Gezin 7 jun 2018

5x zo bouw je een hechte band op met je baby

Een band opbouwen met je baby, je dierbaarste bezit…. Tsja, hoe doe je dat het best, als 'ie nog niet eens echt kan communiceren en jou amper ziet? De wetenschap helpt je verder. 

Met deze tips creëer je according to science een hechte band met je baby. Grote kans dat je ze al toepast!

1. Geef je baby wat 'ie nodig heeft 

Baby's huilen om aan te geven dat ze behoeftes hebben die vervuld moeten worden. Als jij dat doet, begint je baby te snappen dat jij voor 'm zorgt en 'ie dus op jou kan rekenen. Met ieder keer dat je je baby wiegt en iedere luier die je verschoont, boost je dus al jullie relatie! 

2. Wees niet zuinig met huid-op-huidcontact 

Naast dat huid-op-huidcontact fijn en kalmerend is, is het ook supergoed voor de gezondheid. Op de blote borst van mama en papa liggen, helpt een baby bij het reguleren van de lichaamstemperatuur. En baby's die direct na de geboorte op mama's borst liggen, zullen sneller op zoek gaan naar de borst voor melk. Met andere woorden, de borstvoeding komt op gang! 

Tip: 5 voordelen van huid-op-huidcontact

3. Praat tegen je baby 

Kletsen met een kindje van slechts een paar dagen of een maand oud, voelt misschien een beetje gek. Maar dat ze niet op je reageren, betekent niet dat ze je niet hóren. Baby's herkennen echt de stemmen van hun ouders wel na de geboorte en focussen zich al snel op de stemmen die ze herkennen. 

Ook interessant: Waarom je baby eindeloos vertroetelen juist goed is

4. Kijk je baby in de ogen

Oké, beetje moeilijk met een baby die vooral nog slaapt. Maar als 'ie wakker is, grijp dan die kans om 'm recht in de ogen aan te kijken. En vertelt dan hoeveel je van 'm houdt. Pasgeboren baby's kijken liever naar gezichten dan naar voorwerpen. En eh, jij zou het ook fijn vinden om een gezicht te hebben bij de stem die ze al maandenlang horen, toch? 

5. Accepteer dat een band met je baby opbouwen tijd nodig heeft 

Voel je het nog niet zo, die intense liefde voor je baby? Maak je niet druk, zo vanzelfsprekend is het ook niet per se dat je direct na de geboorte zielsveel van je baby houdt. Liefde moet groeien. En dat komt vast helemaal goed naarmate je voor je baby zorgt en 'm leert kennen, plus bovenstaande tips toepast. 

Tip: Postnatale depressie: hoe & wat?

Bron: parent.co

Reageer op artikel:
5x zo bouw je een hechte band op met je baby
Sluiten