5x Zo houd je een leuk en betaalbaar verjaardagsfeestje voor je kind

Waarschijnlijk wil je alles uit de kast trekken voor het verjaardagsfeestje van je kind. Maar het is ook leuk als het een beetje betaalbaar blijft. Met de volgende tips kun je op de kleintjes letten.

1. Houd een verjaardagsfeestje in de speeltuin
Als het mooi weer is, kun je de gasten uitnodigen om gezellig het feestje te vieren in de speeltuin. De speeltuin is een prima plek waar de kinderen zich gratis kunnen vermaken. Daarnaast kun je de boel nog gezelliger maken door zelf kleine snacks en drinken mee te nemen. En andere entertainment dingen als bellen blazen, krijt en een voetbal. 

2. Laat de decoraties achterwege
Dit ligt aan je eigen voorkeur, ballonnen mogen per slot van rekening niet ontbreken op een kinderfeestje. Maar je kunt bijvoorbeeld ook een goedkopere variant kiezen of slingers die je elk jaar opnieuw uit de kast kunt trekken. Door je aandacht minder te vestigen op de perfecte decoratie zoals die vaak op Pinterest te zien is, kun je je richten op eten en entertainment. Daar letten de kinderen waarschijnlijk ook veel meer op.

3. Denk vooruit
Als je een themafeestje in gedachten hebt, is het wel handig om dit al van tevoren uit te werken. Als je kind bijvoorbeeld jarig is rond de zomer, kun je alvast een jaar ervoor leuk spulletjes in de uitverkoop aanschaffen voor een feestje met een zomers tintje. 

4. Serveer eten waarvan je makkelijk een grote portie kan bereiden
Een makkelijk gerecht bespaart je heel veel tijd. En als het ook nog eens goed in grote porties te maken is, bespaar je op ingrediënten. Patatjes en snacks gaan er altijd wel goed in. Net als hamburgers, hot dogs, salades of pannenkoeken. Het kan misschien even puzzelen zijn als je liever voor een gezondere optie gaat. Maar het is niet onmogelijk en anders mogen ze ook best zondigen op een kinderfeestje, toch?

5. Sla het klassieke kinderfeestje over
Sommige kinderen houden eigenlijk helemaal niet van kinderfeestjes waar zij ook nog eens in het middelpunt van de belangstelling staan. Kies in plaatst daarvan voor een andere manier om zijn of haar verjaardag te vieren. Ga bijvoorbeeld samen naar de bioscoop of een dierenpark. Laat je kind ook nog twee vriendjes uitkiezen die mee mogen. Dit is een goedkopere optie dan een verjaardagsfeestje en het zorgt waarschijnlijk net zo goed voor een memorabele verjaardag.

Bron: Popsugar

Reageer op artikel:
5x Zo houd je een leuk en betaalbaar verjaardagsfeestje voor je kind
Sluiten