Redactie
Redactie Lifestyle 11 jun 2018

6 schoonmaaktips voor na de kerst

Hoe gezellig de kerstdagen ook zijn, het schoonmaken van je huis nadien is niet altijd een pretje. Aangekoekte fonduepannen, de lucht van het gourmetten die lekker blijft hangen of kaarsvet wat vastgeplakt zit op je eettafel.

Met deze 6 schoonmaaktips is je huis ook na de kerst in een mum van tijd weer leefbaar! 

1. Gourmetten (gezellig, maar die lucht….)

Kinderen zijn er vaak dol op: gourmetten. En eerlijk is eerlijk, samen kokkerellen is goed voor de kerstsfeer in huis. Nadien is het alleen wat minder prettig, want die sterke baklucht blijft nog dagen in je huis hangen. Wil je the day after wakker worden in een schoon riekend huis? Zet dan voordat je naar bed gaat bakjes met azijn en warm water verspreid door je huis neer en laat ze de hele nacht staan. De azijn neutraliseert de nare geurtjes. Resultaat: jij wordt wakker in een fris huis!

2.Kerstboom naaldvrij het huis uit

Heb je na uren gepiel alle verlichting en ballen uit de boom, dan wordt het pas echt een uitdaging. Want hoe krijg je de boom naar buiten zonder een spoor van naalden in huis achter te laten? Tref al voorbereidingen bij het opzetten van de kerstboom door je boom op een stuk zeil te plaatsen. Een zeil van 2 bij 2,5 meter is meestal groot genoeg. Wanneer je de boom het huis uit wil hebben, vouw je het zeil open en leg je de boom neer. Zo draag je de boom zonder rommel het huis uit. 

3. Kaarsvet

Je herkent het vast, je blaast de kaarsen uit, maar net iets te hard. En zo zit de helft van het kaarsvet op tafel of het parket. Geen paniek! Met een keramische schraper haal je zo de harde wax van de tafel of de vloer. Zit er kaarsvet op je kleding of het tafelkleed? Plaats een stuk keukenpapier op de vlek en föhn de vlek net zo lang tot het keukenpapier het kaarsvet heeft geabsorbeerd. 

4. De oven (een groot slagveld)

Is jouw oven na de kerst bezaaid met aangebrande restjes? Hoog tijd voor een schoonmaakbeurt! Strooi een flinke hoeveelheid zout over de aangekoekte resten en zet de oven op 50 graden. Even geduld en hoppa je veegt de aangekoekte resten makkelijk weg met een vochtig doekje.

5. Nepsneeuw

Samen met de kids heb je je uiterste best gedaan om het huis zo gezellig mogelijk te versieren voor de kerst. En ja, je liet je zelf (net een beetje te veel) gaan met de nepsneeuwspuitbus. De eerste dag genoot je met volle teugen van je indoor winter wonderland, maar na een paar dagen zijn de sneeuwvlokjes slechts nog een aantal vieze vlekken. Pak de ijskrabber uit de auto en verwijder hiermee de plakkerige laag. Meng een beetje alcohol met warm water om de vlekken die de sneeuw achterlaat weg te poetsen. Deze truc werkt voor de ramen en de vensterbank.

6. Kaasfondue (en dan vooral de aangekoekte kaasresten)

Kaasfonduen is ook zo'n gezellige kersttraditie in veel gezinnen, maar wat doe je met de aangekoekte pan na het kerstmaal? Laat de pan vollopen met koud! water en afwasmiddel. Laat de pan een half uurtje staan. Haal tot slot een stuk keukenpapier door de pan om de kaasresten te verwijderen. Gebruik geen warm water, want dat zorgt er juist voor dat de kaas weer smelt. En dat heeft weer een grote kaassmeurie als gevolg.

Bron: Helping.nl

Helping is een online platform waarop we huishoudens en gescreende particuliere schoonmaakhulpen aan elkaar koppelen. Je kunt via ons binnen 60 seconden een betrouwbare en ervaren schoonmaakhulp vinden uit je eigen buurt! De hulpen ontvangen na iedere schoonmaak een beoordeling van de klant. Briefjes in de supermarktmet 'huishoudelijke hulp gezocht' behoren dus tot de verleden tijd. Vanaf nu vind je op basis van de duizenden beoordeling eenvoudig de beste huishoudelijke hulp bij jou uit de buurt.

Reageer op artikel:
6 schoonmaaktips voor na de kerst
Sluiten