Redactie
Redactie Peuter 7 jun 2018

6 spelletjes voor als het regent

Ons land staat niet bepaald bekend om het heerlijke klimaat. Vaak regen je nat; op weg naar je werk of als je de kinderen van school haalt. De regen zorgt er ook vaak voor dat je kinderen binnen blijven, terwijl ze juist even hun energie kwijt moeten. Gelukkig zijn er ook spelletjes die je kind binnen kan doen, om toch even uit te razen!

1) Touwtje springen

Buiten een absolute topper, maar ook binnen kunnen je kinderen touwtje springen. En probeer ook eens een variant: achterwaarts, kruislings of het touw twee keer onder de voeten door laten gaan in één sprong. Pas wel op als je onderburen hebt…

2) Twister

Een klassieker. Gegarandeerd armen en benen in de knoop met dit spel dat nooit verveelt. Ook voor jou is dit ontzettend leuk om weer eens te spelen!

Tip! Spelletjes zijn leuk, maar het is mooi meegenomen als ze ook nog eens leerzaam zijn! Deze 10 spelletjes zijn leuk én leerzaam »

3) Ballonnenspel

Hooghouden of volleyballen met een ballon; zo simpel, maar je kind kan er ontzettend veel energie in kwijt en jouw spullen zijn veiliger dan met een normale bal. Zelfs zonder speelkameraadje kan het volleybalspel gespeeld worden. Trek een (denkbeeldige) lijn op de vloer en laat je kind de ballon van het ene ‘vak’ naar het andere slaan zonder dat de ballon de grond raakt.

4) De Wii

Misschien heb je er eentje thuis: een Wii. Een potje tennis, golf of autoracen; kinderen zijn er uren zoet mee. En omdat de bewegingen echt gemaakt moeten worden, in plaats van dat op knopjes drukken genoeg is, hebben ze toch een beetje beweging. Actieve games kunnen echt spel alleen nooit vervangen.

Tip! Is het eindelijk droog? Tijd om buiten te spelen! Maar welk spel? Wij geven 7 tips »

5) Stopdisco

Tafels en stoelen aan de kant en lekker dansen op de zelf uitgekozen muziek! Jij bedient de knoppen en zet af en toe de muziek uit. Op het moment dat de muziek stopt, blijven de kinderen zo stil als een standbeeld staan. Start jij de muziek weer? Dan mogen ze verder dansen!

6) Stoelendans

Vervelen je kinderen zich? Stoelendans is het perfecte spelletje! Zet een aantal stoelen in een cirkel in de kamer (hoeveelheid kinderen -1 stoel) en zet muziek aan. Als de muziek stopt… ach, we hoeven het vast niet verder uit te leggen.

Zijn je kinderen echt niet meer te houden? Laat ze dan lekker buiten in de plassen stampen! Regenjas en laarzen aan en de deur uit.

Reageer op artikel:
6 spelletjes voor als het regent
Sluiten