Redactie
Redactie Baby 6 jun 2018

6 tips tegen een huilende baby

Baby’s drukken zich uit door te huilen. Natuurlijk, soms heeft hij honger of  moet hij verschoond worden. Maar wat als hij zomaar huilt? Wij geven tips om zijn (en jouw) leed te verzachten.

1) Maak lichaamscontact

Soms helpt het al om je baby te laten weten dat je dicht in de buurt bent. Je kunt je baby tegen je buik aanhouden en samen zachtjes heen en weer bewegen. Of houd hem dichtbij door hem tegen je tegen je schouder te laten leunen. Tip: geen tijd (en armspieren) om je baby lang vast te houden? Ga dan op zoek naar een draagzak/draagdoek.  

2) Zing zachtjes een liedje

Jouw stem is rustgevend voor je baby, want hij herkent hem als geen ander. Hij hoort hem tenslotte al sinds hij nog veilig in je buik zat. Zachtjes zingen of praten tegen je baby kan hem vaak geruststellen en een huilbui stoppen. Knuffelen en troosten helpt daarbij natuurlijk ook!

3) Baker je baby in

Inbakeren geeft je kind een rustig en veilig gevoel. Je doet dit door hem op een bepaalde manier in een doek te wikkelen. Het is wel belangrijk om dit goed te doen, anders kan je baby het benauwd krijgen of zich niet meer goed kunnen bewegen. Lees hier meer over inbakeren >>

Tip:10 veelvoorkomende redenen

4) Blijf in beweging

Veel baby’s houden er van om beweging te voelen. Een ritje in de kinderwagen, auto, rondgezwaaid worden of zelfs de vibratie van een vaatwasser doet wonderen. Als je baby ontroostbaar is, is het zeker de moeite waard om te proberen.

5) Geef een babymassage

Als je baby niet lekker in zijn vel zit, helpt een babymassage hem te ontspannen. Je kunt het makkelijk thuis zelf doen.  En het versterkt ook nog eens jullie band.  Laat papa het ook eens proberen!

6) Gun je baby complete rust

Teveel stimulatie is vaak ook een reden voor je baby om te gaan huilen. Soms helpt het dan om hem even weg te halen van de drukte en in een donkere kamer te leggen.

Tips van andere mama’s:

  • Angela: “Mijn dochtertje had enorme last van darmkrampjes en dat zorgde voor flinke huilbuien Het hielp als mijn man haar op één arm legde met haar buik tegen zijn arm. En dan rustig heen en weer bewoog terwijl hij met de andere hand over haar ruggetje wreef.  
  • Gwen: “Mijn ideale tip? Denk eraan dat je baby, net als jij, niet de hele dag vrolijk kan zijn. Niemand is perfect en baby’s zijn daar geen uitzondering in. Af en toe gewoon even doorbijten.”
  • Laura: “Als Tom niet meer wilde stoppen met huilen , hielp het altijd om heel dicht bij zijn oor te gaan fluisteren. Vond hij prachtig en was hij binnen tien minuten stil.”

Wat hielp/helpt bij jou om je baby rustig te krijgen? Deel je tip hieronder met andere mama’s!

Reageer op artikel:
6 tips tegen een huilende baby
Sluiten