Redactie
Redactie Dreumes 8 jun 2018

6 tips: zo vier je de tweede verjaardag

Hoera! Je kind is alweer twee jaar! Extra leuk is dat je kind deze verjaardag veel bewuster meemaakt dan zijn eerste verjaardag. Met deze verjaardagstips maak je van deze verjaardag iets speciaals.

6 verjaardagstips:

1) Ga voor een echte uitnodiging
Maak de verjaardag extra speciaal en stuur familie en vrienden een echte uitnodiging. Natuurlijk gaan we dan meteen voor een originele uitnodiging! Wil je niet dat jouw kind overbodig speeldgoed krijgt? Zet dan een speelgoed lijst op de uitnodiging.

2) Kies een themafeest
Ga voor een themafeestje! De prinsessen- en piratenthema’s blijven het altijd goed doen. Maar denk ook eens aan een Dora of Diego themafeest. Verkleed de jarige als Dora of Diego en verzin een leuke speurtocht door het huis. Wil je helemaal uitpakken? Kies dan voor muziek in het thema. Of laat kinderen zelf muziek maken met een eigengemaakt muziekinstrument. Een instrument zou al een opgeblazen ballon gevuld met rijstkorrels kunnen zijn. Bekijk hier 6 tips voor originele kinderfeestjes » 

3) Doe originele spelletjes
Een verjaardagsfeestje is geen verjaardagsfeestje zonder spelletjes!  Het leukste is het natuurlijk om de spelletjes te koppelen aan het thema van het feestje. Zoals ‘Ra ra wat zit er onder de doek?’ Doe in een kom een voorwerp (bijvoorbeeld iets van Dora) en leg er een doek over. Laat ze een voor een voelen en raden wat het is. Bekijk 7 originele spelletjes »

4) Maak zelf een verjaardagstaart
Koppel ook deze verjaardagtaart aan het thema. Wat dacht je van een zelf gemaakte Dora taart? Bekijk hier hoe je hem maakt. Inspiratie nodig? Kijk dan eens op Pinterest, hier kun je uren weg dromen bij de mooiste taarten 

5) Geef bedankjes mee
Geef ook iets lekkers en leuk mee naar huis aan het einde van het feestje. Een snoepzakje in de vorm van een vlinder bijvoorbeeld. Geen zin om om zelf iets te maken? Kijk dan eens op kleinewensen.nl waar je snoepzakjes en ‘partybags’ kunt bestellen.

6) Trakteer op de crèche
Gaat jouw kind naar de opvang of de crèche, dan is trakteren natuurlijk een must. Tegenwoordig worden er veel gezonde traktaties uitgedeeld. Vandaar dat Mama en Zo 10 originele (en gezonde) trakties voor jou heeft gezocht. Een visje gemaakt met een mandarijntje of een luchtballon verrassing! Bekijk hier 10 gezonde tips » 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
6 tips: zo vier je de tweede verjaardag
Sluiten