Redactie
Redactie Gezin 11 okt 2019

6x leuke dingen doen in de herfstvakantie. Bonus: helemaal gratis!

Nog even en dan staat de herfstvakantie alweer voor de deur. De perfecte tijd om met je kids lekker eropuit te gaan. En met deze gratis dagjes weg, komt dat helemaal goed.

Neem deze herfstvakantie de tijd om leuke dingen te doen met je kids. Lekker de natuur in of mooie dingen bewonderen in een museum. Om daarna op te warmen met een dampend hete kop choco. Met slagroom.

1. Wilde dieren spotten in een natuurpark

Super spannend natuurlijk, om zomaar een kudde paarden, wilde zwijnen of een prachtig hert tegen het lijf te lopen. Het kan zomaar gebeuren in Natuurpark Lelystad. De kids kunnen zelfs meedoen aan een speurtocht of rugzakroute. En hebben ze genoeg wilde dieren gespot in de natuur? Dan kunnen ze zich nog even uitleven in de speeltuin, terwijl jullie genieten van een kop koffie met wat lekkers in het restaurant.

Tip: kleed je kids warm aan en neem een set droge kleding mee voor de avonturiers onder ons.

2. Struinen door het Juttersmu-ZEE-um

Op naar Zandvoort aan Zee! Niet alleen om uit te waaien op het strand, maar ook om een bezoekje te brengen aan het gratis Juttersmu-ZEE-um. De plek waar strandjutters hun vondsten, die zijn aangespoeld vanuit de zee, tentoonstellen. Van poppen tot resten van schepen, tot een mammoettand: je kijkt er je ogen uit. Misschien vindt je kindje zelf nog een museumstuk op het strand?

3. Voor even terug in de tijd

Plan een dagje Zaanse Schans in Zaandam en ga voor even terug in de tijd, naar de 18e eeuw welteverstaan. Hier krijg je een kleine kijk op de geschiedenis en zie je hoe Nederland honderden jaren geleden eruit zag. Er staan vele houten huisjes die zijn ingericht als werkplaatsen waar vroeger klompen of kaas werden gemaakt. Bij sommige mag je zelfs meehelpen. Snoep wat lekkers in het bakkerijmuseum en bezoek natuurlijk ook het kleine kruidenierswinkeltje, dat we tegenwoordig kennen als… Albert Heijn.

4. Vliegtuigen spotten langs de landingsbaan

Hoe lager ze overvliegen, hoe leuker de kids het zullen vinden. Ga deze herfstvakantie eens vliegtuigen spotten bij Schiphol. Kijk hoe de vliegtuigen aan komen vliegen, hun landingsgestel laten zakken en vervolgens op de grond terecht komen. Magisch voor kids.

5. Bezoek het muizenhuis in Amsterdam

In de Openbare Bibliotheek Amsterdam (Oosterdok, naast CS) staat een metershoog Muizenhuis met meer dan honderd kleine kamertjes. In die kamers zijn muisjes aan het werk: een muizenbakker die taartjes bakt, een muizenschilder en muizengezinnen. De kindjes kunnen zich heerlijk vermaken met alle muizenfamilies.

6. Pak de gratis pont naar de overkant

Ben je dan toch eropuit in Amsterdam, pak dan achter Centraal Station het gratis pontje naar de NDSM-werf. Zijn je kids weer een kwartier zoet op het water. En aan de overkant, in Amsterdam-Noord, is ook nog eens genoeg te zien en beleven.

Dit artikel is geschreven door Laurien Bleeker.

Lees ook: 8 Uitjes die je prima met een baby kan doen

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
6x leuke dingen doen in de herfstvakantie. Bonus: helemaal gratis!
Sluiten