Redactie
Redactie Gezin 7 jun 2018

6x Knuffelen is gezond!

Zijn jullie ook zo dol op knuffelen? Dat komt goed uit want knuffelen met je kind is gezond. Wij zetten alle voordelen van zo'n lekkere knuffel op een rij!

Niet alleen is knuffelen goed voor de gezondheid van je kind en ook voor zo'n ontwikkeling is het heel belangrijk.

1. Happy

Als je samen knuffelt, komt het hormoon oxcycotine vrij. En juist dat stofje zorgt voor een blij gevoel. Ook kan er endorfine worden aangemaakt, nog zo'n stofje wat je heel gelukkig maakt. 

2. Super gezond!

Niet alleen zorgt een knuffel ervoor dat de bloeddruk verlaagt ook stress wordt vermindert door een knuffel. Zo wordt het immuunsysteem van je kind versterkt en wordt hij dus minder snel ziek.

3. Hersenontwikkeling

Uit onderzoek is gebleken dat de hersenen van kinderen die regelmatig geknuffeld worden, zich beter ontwikkelen dat de hersenen van kinderen die verwaarloosd worden.

4. Au!

Heeft je kind zich pijn gedaan? Het beste medicijn is dan een vette knuffel!  Het hormoon oxcycotine speelt hierbij weer een rol. Deze verhoogt namelijk de pijngrens en zal de pijn verminderen als je je kind knuffelt na een valpartij.

5. Veilig

Is jouw kind ook wel eens angstig? Het allerveiligst voelt hij zich dan bij papa en mama. Laat hem lekker dicht tegen je aankruipen, geef hem een dikke knuffel en het angstige gevoel zal afnemen. Ook als je kind geschrokken is, is een knuffel de perfecte manier om je kind weer rustig te krijgen. 

Tip! Heb jij een angstig kind? Er zijn 14 manieren waarop je je kind kunt kalmeren.

6. Hechting

Het is bewezen dat baby’s die veel geknuffeld worden zich gezonder en beter aan hun ouders hechten. Maar ook bij oudere kinderen zorgt knuffelen voor een sterke band. Zelfs voor pubers is knuffelen heel goed –  alleen zullen ze dat natuurlijk nooit toegeven…

Tip! Naast knuffelen met je kind zijn er nog veel meer geluksmomentjes!

Reageer op artikel:
6x Knuffelen is gezond!
Sluiten