Redactie
Redactie Baby nieuws 7 jun 2018

6x waarom een baby krijgen in de winter geweldig is

Een baby krijgen ís geweldig, in welk seizoen dan ook. Maar zo'n hummeltje in de wintermaanden in je armen hebben, heeft toch iets magisch.

Naast dat het het beste sinterklaas- of kerstcadeautje ever is.

1. Je hoeft van niemand iets te doen met de feestdagen

Als je een winterbaby verwacht, ben je nu óf hoogzwanger óf een kersverse mama. In beide gevallen verwacht niemand van je dat je kerstinkopen doet, schoonmaakt, de slingers in de kerstboom hangt of de keuken induikt om een heel kerstdiner te bereiden. Nee, voetjes omhoog en relax – voor zover dat lukt met een gigantische buik of pasgeboren baby…

2. Je hebt het perfecte excuus om je baby niet aan iemand te geven

Familie en vrienden willen natuurlijk maar wat graag je telg vasthouden. Als iedereen bij elkaar komt met Sinterklaas en Kerst, is je baby het knuffeldiertje van de dag. Af en toe hartstikke fijn om je handen ook even vrij te hebben, maar soms wil je hem of haar gewoon lekker bij je houden. Perfect excuus: het is koud en de griep heerst natuurlijk weer! Een moeder die waakt voor de gezondheid van haar baby, valt niks te verwijten.

3. Je krijgt het lekkerste eten voorgeschoteld

Een zwangere vrouw lust er wel pap van, maar een moeder die borstvoeding geeft al helemaal. Weer in shape komen is van latere zorgen. Geniet van die goddelijke gerechten! Jij én die kleine hebben het nodig. 

4. Je kunt je enkels bedekken 

Tegen het einde van je zwangerschap óf als je net moeder bent geworden, kun je wat last hebben van dikke enkels. Laat die veters lekker los of draag vooral die comfy maar niet zo charmante schoenen. Je gooit er toch die prachtig lange jurk of loszittende zwangerschapsjeans overheen! 

5. Je kunt fantaseren over de Winter Wonderland-kinderfeestjes later 

In de zomer kun je als ouder makkelijk uitwijden naar het zwembad, het strand of de speeltuin – met zon is het al snel een feest. Maar voor de winter kun je de mooiste themafeestjes bedenken! Duik maar eens op Pinterest voor inspiratie voor een Winter Wonderland-kinderfeestje. Geloof ons: je zou nu al willen beginnen met plannen.

6. Je vindt in kou de meeste warmte

Baby it's cold outside… De vrieskou trotseren als zwangere vrouw of new mom zijnde is geen feest. Maar daar tegenover staat dat je het thuis letterlijk en figuurlijk éxtra warm kunt maken. Verwarming hoog, haardvuur aan, met een dekentje én warme chocolademelk tegen je lover aankruipen… En als je al bevallen bent, dat alles met je grootste wonder erbij.

Ben of ga jij bevallen in de winter?

Bron: Parent.co

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
6x waarom een baby krijgen in de winter geweldig is
Sluiten