Redactie
Redactie Lifestyle 7 jun 2018

7 handige wastips

Je baby spuugt net zijn tomatenprakje over je nieuwe blouse of je gooit zelf een rood glas wijn over de witte bank. Wat te doen? Met deze zeven wastips draai jij je hand niet om voor een wasje meer of minder.

Wastip 1: Rode wijn verwijderen

Rode wijn gemorst? Gooi er meteen witte wijn overheen of strooi er zout op. Het zout trekt absorbeert de wijn. Ben je er heel snel bij dan is deppen met een vochtige doek ook nog voldoende.

Wastip 2: Melk tegen iedere vlek

Bijna alle vlekken krijg je met melk uit je kleding, van tomatensaus en stiften tot chocolade en bloedvlekken. Dep de vlek met melk of laat je kleding weken in het melk en de vlek is weg.

Wastip 3: Wondermiddel ossengalzeep of groene zeep

Naast melk doen ossengalzeep en groene zeep ook elke vlek als sneeuw voor de zon verdwijnen. Vooral ook makkelijk als je vlekken in de bank of op je kleed hebt.

Wastip 4: Frisse was

Ruikt je wasmachine niet zo fris? Het ontkalken van de wasmachine helpt vaak tegen die geur. Doe een scheut (schoonmaak)azijn in het wasmiddelbakje en laat de wasmachine dan leeg op negentig graden draaien.

Wastip 5: Kauwgom versus pindakaas

Op een stukje kauwgom gezeten in de trein? Geen probleem dit krijg je er zo uit met pindakaas. Wrijf er pindakaas op en gooi het kledingstuk in de wasmachine. Er blijven ook geen vetvlekken van de pindakaas achter.

Wastip 6: Kreukvrije was

Haal de was meteen uit de machine en hang de kleding op hangertjes of leg ze languit te drogen. Op die manier krijg je geen kreukels en hoef je niet meer te strijken.

Wastip 7: Verschillende wasmanden

Sorteer je vuile was makkelijk door verschillende wasmanden aan te schaffen. Zo heb je bijvoorbeeld voor elke temperatuur en kleur een andere wasmand. Zo gooi je met het grootste gemak een was in de wasmachine.

Reageer op artikel:
7 handige wastips
Sluiten