Redactie
Redactie Zwanger 24 mei 2020

7 manieren om te vertellen dat je zwanger bent tijdens de corona-periode

Wat een geweldig nieuws dat je zwanger bent en jullie over een paar maanden een kindje krijgen! Het liefst vertel je dit leuke nieuwtje persoonlijk aan je familie en al jullie vrienden, inclusief kussen en knuffels, maar helaas: het corona virus gooit roet in het eten.

Gelukkig zijn er genoeg creatieve en leuke manieren om te vertellen dat je zwanger bent, zonder dat je iedereen om je heen hebt. Kijk maar mee en haal je inspiratie uit de volgende ideeën.

7 leuke ideetjes om corona-proof te vertellen dat je zwanger bent!

Misschien net iets anders dan je in gedachten had, maar de boodschap blijft hoe dan ook enorm leuk!

1. Videobellen

Lang leve het digitale tijdperk waarin we nu leven! Door te videobellen lijkt het haast alsof je familie bij je in de woonkamer zit en het is dan ook een persoonlijke manier om te vertellen dat jullie zwanger zijn. Het allerleukste: videobellen met de ene telefoon, filmen met de telefoon van de ander. Houd de echo waarop de baby goed te zien is voor de camera en wacht de reactie(s) af van de beller(s) aan de andere kant. Uiteindelijk kan je alle filmpjes samenvoegen tot één en heb je toch een geweldige herinnering aan het bekendmaken van je zwangerschap tijdens de Corona-periode.

2. Een ouderwetse kaart sturen

Schrijf jullie boodschap op een toepasselijke kaart en stuur die naar je familie en vrienden. Je kan niet hun eerste reactie horen, maar je kan wel heel wat telefoontjes mét reacties gaan verwachten als de kaarten gevonden zijn op de deurmatten.

3. Verrassing op afstand

Woont je familie een beetje in de buurt? Dan kan je natuurlijk ook langsgaan op afstand, met een cadeautje. Denk aan iets lekkers waar blauwe en/of roze muisjes op zitten, zoals koekjes of spek. Geef dit af bij je geliefden en wacht hun reactie af.

4. Verstuur een spelletje

Denk aan een rebus, een puzzel, woordpuzzel of een kraskaart die je verstuurt naar vrienden en familie. Laat ze van tevoren videobellen.

5. Breng een pakketje langs

Pak voor je ouders, opa en oma en beste vrienden een pakketje in met een slabbetje of een romper en wat lekkers en laat ze dit open maken terwijl jullie in de tuin zitten of op afstand staan. Heb je al kinderen? Dan kan je die een shirt aandoen met daarop de tekst ‘ik word grote broer/zus’, wacht de reacties af en vergeet niet te filmen.

6. Via ‘Houseparty’

Organiseer een Houseparty via de app met je vrienden ‘voor de gezelligheid’.

7. Geluidsopname

Gaan jullie voor de eerste keer naar het hartje luisteren? Vraag dan of de verloskundige een geluidsopname ervan kan maken of maak er zelf een met je telefoon. Tijdens een Facetime gesprek kan je dit laten horen en de reacties afwachten.

8. Laat een deurportret maken

Veel fotografen (check Instagram #deurportret) kunnen in de Corona-periode bij je langskomen voor een deurportret. Een foto op afstand bij jouw voordeur, of door het raam, net wat je zelf leuk vindt. Bedenk een idee om op deze foto de baby aan te kondigen, bijvoorbeeld een paar mini schoentjes vasthouden of een ballon met baby erop. Laat de foto afdrukken en breng ‘m langs bij vrienden en familie. Daarnaast heb je zelf meteen een mooi aandenken aan jullie zwangerschapsaankondiging.

Dit artikel is geschreven door Laurien Bleeker

Meer lezen?

Reageer op artikel:
7 manieren om te vertellen dat je zwanger bent tijdens de corona-periode
Sluiten